Jacob Zuma: Vesten er skyld i flyktningekrisa

0

Sør-Afrikas president Jacob Zuma holdt en tale i Sør-Afrika 15. september 2015 der han tok opp flyktningekrisa i Europa. Zuma understreke at Europa må ta ansvaret for denne krisa, skriver den sørafrikanske nettavisa TimesLive:

Bombarderinga av Libya og drapet på landets leder åpnet flomportene for alvorlige splittelser og konflikt. NATO-styrkenes systematiske bombing undergravde sikkerheten i landet og skapte den konflikten som fortsetter i Libya og nabolanda. (De europeiske landa) vil ikke ha flyktnigene. Det var de som gjorde dem til flyktninger.

Sør-afrikas president Jacob Zuma tok under Libya-krigen på vegne av Den afrikanske union et initiativ for å få til en våpenhvile, men dette ble aktivt hindret av NATO.

De afrikanske landa ville mekle i krigen, men delegasjonen kunne ikke en gang lande, på grunn av NATOs bombing. Sør-Afrikas president ba om våpenstillstand og forhandlinger, men ble blankt avvist av NATO.

Zumas kritikk rammer også Norge, fordi det var Jens Stoltenberg og hans «rødgrønne» regjering som gikk i spissen for å bombe Libya, og som derfor har et tungt ansvar også for den flyktningekrisa som nå rammer både Midtøsten og Europa. Dette var det med på alle sammen, Jonas Gahr Støre, Kristin Halvorsen, Bård Vegar Solhjell, Audun Lysbakken og Liv Signe Navarsete.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.