Jacob Zuma: Vesten er skyld i flyktningekrisa

4

Sør-Afrikas president Jacob Zuma holdt en tale i Sør-Afrika 15. september 2015 der han tok opp flyktningekrisa i Europa. Zuma understreke at Europa må ta ansvaret for denne krisa, skriver den sørafrikanske nettavisa TimesLive:

Bombarderinga av Libya og drapet på landets leder åpnet flomportene for alvorlige splittelser og konflikt. NATO-styrkenes systematiske bombing undergravde sikkerheten i landet og skapte den konflikten som fortsetter i Libya og nabolanda. (De europeiske landa) vil ikke ha flyktnigene. Det var de som gjorde dem til flyktninger.

Sør-afrikas president Jacob Zuma tok under Libya-krigen på vegne av Den afrikanske union et initiativ for å få til en våpenhvile, men dette ble aktivt hindret av NATO.

De afrikanske landa ville mekle i krigen, men delegasjonen kunne ikke en gang lande, på grunn av NATOs bombing. Sør-Afrikas president ba om våpenstillstand og forhandlinger, men ble blankt avvist av NATO.

Zumas kritikk rammer også Norge, fordi det var Jens Stoltenberg og hans «rødgrønne» regjering som gikk i spissen for å bombe Libya, og som derfor har et tungt ansvar også for den flyktningekrisa som nå rammer både Midtøsten og Europa. Dette var det med på alle sammen, Jonas Gahr Støre, Kristin Halvorsen, Bård Vegar Solhjell, Audun Lysbakken og Liv Signe Navarsete.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. Zuma er vel ikke akkurat noe sannhetsvitne, Pål Steigan? Det er sjelden man hører noe fornuftig fra den kanten – men, selv en klokke som står stille, viser riktig tid to ganger i døgnet…

  2. Mandela var håndplukket? Av hvem? Israel, som hadde et atomvåpensamarbeid med apartheidregimet? USA, hvor han forøvrig var oppført som terrorist til langt utpå 2000-tallet? Hallo…

  3. Ja, dette var de med på alle sammen. Men når skal vi stille dem til ansvar for ugjerningene? Skal vi bare la disse krigsforbryterne gå fri slik at de kan begå nye ugjerninger i fremtiden?

    As we speak er Jens Stoltenberg leder for en organisasjon som forsyner IS og andre terrorister med tonnevis av våpen, ammo og annet de trenger for å drive millioner på flukt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.