Catalonia: 1,4 millioner demonstrerte for uavhengighet

0
Fra en av massedemonstrasjonene for uavhengighet i 2015

Tilhengerne av et uavhengig Catalonia fylte gatene i Barcelona og andre katalanske byer 12. september 2015. De ønsker å gjøre regionalvalgene 27. september til en slags folkeavstemning for uavhengighet. Spanias statsminister Mariano Rajoy sier at «ingen spansk statsminister vil godta en slik løsrivelse – hvis han da ikke er fullstendig gal».

catalonia 2015

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHva er det med ekstremisme som virker så tiltrekkende på unge muslimske menn?
Neste artikkelTyskland: – Ingen løsning i Syria uten et samarbeid med Russland
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).