– USA vurderte å atombombe Afghanistan etter 11. september

4

Den amerikanske administrasjonen under George W. Bush vurderte å bruke atomvåpen mot Afghanistan etter angrepet på World Trade Center 11. september 2011. Dette sier Michael Steiner, den tidligere rådgiveren til daværende forbundskansler i Tyskland, Gerhard Schröder, ifølge Der Spiegel.

Bush-administrasjonen vurderte virkelig alle muligheter, sier Steiner. «Ordren om et kjernefysisk angrep var alt skrevet,» understreker han. Hans daværende sjef, Gerhard Schröder, var redd for at USA «ville overreagere». Derfor ville heller ikke den tyske forbundskansleren uttrykke sin betingelsesløse støtte til USA. «En stat skriver ikke ut blankosjekker,» sa han.

Det er godtgjort at Afghanistan ikke hadde noe med angrepet å gjøre, og det setter planen om eventuelt å bruke atomvåpen i et enda grellere lys.

Fire dager etter angrepet i 2001 hadde CIA satt opp ei liste over 92 land der USA vurderte å føre sin «krig mot terror». Dette går fram av et brev fra daværende CIA-sjef George Tenet som ble gjort kjent sammen med andre hemmelige dokumenter 10. juni 2015. Tenet skrev:

On September 15, 2001, the Chief of CTC and I presented the President of the
United States a strategy to attack al-Qa’ida in its Afghanistan sanctuary and a worldwide
plan that covered 92 countries.

Tenet var CIA-sjef fra 1997 til 2004, og var med det den CIA-sjefen i historien som tjenestegjorde lengst, nest etter Allen Dulles.

Det at sjefen for CIA hadde satt opp ei liste over 92 land som eventuelt skulle omfattes av «krigen mot terror» er underkommunisert i de vanlige mediene, for å si det forsiktig. Men at det er et faktum, er det nok ingen grunn til å tvile på, siden brevet nå er offentliggjort på CIAs egne nettsider. CIA har foreløpig ikke kommentert uttalelsene fra Michael Steiner.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. «Derfor ville heller ikke den tyske forbundskansleren uttrykke sin betingelsesløse støtte til USA. «En stat skriver ikke ut blankosjekker,» sa han.»

  «Å, det skal vi nok bli to om!» roper Erna og Jonas i kor til tyskeren.

  ———————————————————————————-

  Fra nittito land ned til beskjedne «syv land på fem år», og ikke engang en eneste atombombe, i hvert fall ikke en sånn stor, fin en som alle skjønner er atombombe. Det var en puslete og skamfull retrett.

  Folk sier 9/11 var en så utmerket anledning for the Usual Suspects til å iverksette neste trinn av sin overordnede plan, at dersom ikke Obama Sin Laden hadde senket WTC så fint for dem med de flyene, Building 7 og alt, så burde de gjort det selv, så nyttig er sånt noe for dem som ser muligheter og ikke bare problemer overalt.

  Opplysningene om at man reduserte antall land som muligens burde ødelegges fra nittito til syv, viser hvilke sjofle insinuasjoner som ligger i en slik betraktning av tragedien den 11. september 2001. Makan.

  • Hvis USA sto bak 911, var formålet at NATO skulle erklære Al Quada krig, slik at man fikk krigsfullmakter man kunne bruke til å kontollere media.

   Siden dette aldri snakkes om av journalister, vet vi ikke i hvilken grad massemedia er kontrollert, eller hvilke spilleregeler som gjelder, men det er ganske åpenbart, at media ikke er fritt på alle områder.

   Hva som gjør det så vanskelig for oss å kunne danne et bilde av hva som er sant, er at på de områdene hvor det bedrives sensur, spres det også en mengde disinformasjon, hvor 911 kanske er stjerneeksempelet på umuligheten av å finne sannheten i et hav av løgner.

   • Ja, det startes jo nærmest religioner rundt dette. Jeg konstaterer bare at US ikke var sene med å smi mens stålet enda var så varmt at det smeltet, og at den offisielle versjonen umulig kan stemme.

 2. Her var det mange gode tråder å nøste i.
  1. Hvilke er disse 92 landene? Hva har de gjort i disse landene? Er det mulig å skille dem ut fra andre strategiske kampanjer mot resten av verden? Det er ca 49 land med musimsk majoritet, kanskje 30 til med betydlige muslimske minoriteter,derunder Russland og Kina, 28 EU land….
  2. Hva slags og hvor stor atombombe? Jeg antar det dreier seg om taktiske våpen, uten at det gjør saken noe særlig mindre kriminell.
  3. Som et sidepoeng legger jeg merke til at Schroeder ble til slutt avsatt i 2005 og erstattet av en mer lydig Merkel. Jeg husker at han ble lagt til hat av Washington, og dets internasjonale pressekorps. Poenget mitt er vel at USA har en mer aktiv rolle i vesteuropeisk politikk, og valg av regjeringer, enn det som er offentlig antatt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.