– USA vurderte å atombombe Afghanistan etter 11. september

0

Den amerikanske administrasjonen under George W. Bush vurderte å bruke atomvåpen mot Afghanistan etter angrepet på World Trade Center 11. september 2011. Dette sier Michael Steiner, den tidligere rådgiveren til daværende forbundskansler i Tyskland, Gerhard Schröder, ifølge Der Spiegel.

Bush-administrasjonen vurderte virkelig alle muligheter, sier Steiner. «Ordren om et kjernefysisk angrep var alt skrevet,» understreker han. Hans daværende sjef, Gerhard Schröder, var redd for at USA «ville overreagere». Derfor ville heller ikke den tyske forbundskansleren uttrykke sin betingelsesløse støtte til USA. «En stat skriver ikke ut blankosjekker,» sa han.

Det er godtgjort at Afghanistan ikke hadde noe med angrepet å gjøre, og det setter planen om eventuelt å bruke atomvåpen i et enda grellere lys.

Fire dager etter angrepet i 2001 hadde CIA satt opp ei liste over 92 land der USA vurderte å føre sin «krig mot terror». Dette går fram av et brev fra daværende CIA-sjef George Tenet som ble gjort kjent sammen med andre hemmelige dokumenter 10. juni 2015. Tenet skrev:

On September 15, 2001, the Chief of CTC and I presented the President of the
United States a strategy to attack al-Qa’ida in its Afghanistan sanctuary and a worldwide
plan that covered 92 countries.

Tenet var CIA-sjef fra 1997 til 2004, og var med det den CIA-sjefen i historien som tjenestegjorde lengst, nest etter Allen Dulles.

Det at sjefen for CIA hadde satt opp ei liste over 92 land som eventuelt skulle omfattes av «krigen mot terror» er underkommunisert i de vanlige mediene, for å si det forsiktig. Men at det er et faktum, er det nok ingen grunn til å tvile på, siden brevet nå er offentliggjort på CIAs egne nettsider. CIA har foreløpig ikke kommentert uttalelsene fra Michael Steiner.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelSvikt i verdenshandelen, globaliseringa bremser opp
Neste artikkel– Enorm privat vekst, uten debatt
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).