– Tyskland tjente 100 milliarder euro på krisa i Hellas

0

Den tyske regjeringa har stått i spissen for en politikk som har redusert Hellas til en tysk koloni. Angela Merkel og Wolfgang Schäuble har brukt mye nedsettende retorikk mot grekerne for å rettferdiggjøre denne politikken.

Nå viser det seg at Tyskland har tjent over 100 milliarder euro på krisa i Hellas. Det er Halle Institute for Economic Research (IWH) som sier dette i en rapport instituttet publiserte 10.08.2015.

Faced with crisis, investors look for safe investments (flight to safety). During the debt crisis within the Euro area, Germany benefited disproportionally from this effect.

Finansminister Wolfgang Schäuble har avvist en reduksjon av den greske gjelda, til tross for at alle vet, inkludert IMF, at den ikke kan nedbetales. Han har skrytt av det balanserte budsjettet til Tyskland. Men dette balanserte budjsettet ble muliggjort, skriver det tyske instituttet, av at Tyskland har spart over 100 milliarder euro i renter på lånetransaksjonene med Hellas. Dette utgjør mer enn 3% av Tysklands BNP, skriver IHW.

Financial Times kalte Hellasavtalen for “the most intrusive economic supervision program ever mounted in the EU.”  Dette er ikke en økonomisk avtale, det er økonomisk krigføring.

Og nå viser altså tyske forskere at det er Tyskland som har skummet fløten av å tyne grekerne. Samtidig vil tyske politikere gjerne framstå som de som er nøkterne og ansvarlige. Men den organisasjonen som møttes 12. juli 2015 for å dømme Hellas til slaveri var ikke en union av likeverdige.

Som Deutsche Wirtschafts Nachrichten skrev:

EU i sin nåværende form er slutt. … Resepten med å «redde» Hellas med mer nedskjæring er galskap. … Solidariteten i EU er borte. Nå hersker den reine egoismen. … Den neste skueplassen blir flyktningedramaet. … Avviklinga av euroen vil koste utrolige summer. … Vi vil oppleve sosial uro, opprør, vold.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.