– Tyskland tjente 100 milliarder euro på krisa i Hellas

3

Den tyske regjeringa har stått i spissen for en politikk som har redusert Hellas til en tysk koloni. Angela Merkel og Wolfgang Schäuble har brukt mye nedsettende retorikk mot grekerne for å rettferdiggjøre denne politikken.

Nå viser det seg at Tyskland har tjent over 100 milliarder euro på krisa i Hellas. Det er Halle Institute for Economic Research (IWH) som sier dette i en rapport instituttet publiserte 10.08.2015.

Faced with crisis, investors look for safe investments (flight to safety). During the debt crisis within the Euro area, Germany benefited disproportionally from this effect.

Finansminister Wolfgang Schäuble har avvist en reduksjon av den greske gjelda, til tross for at alle vet, inkludert IMF, at den ikke kan nedbetales. Han har skrytt av det balanserte budsjettet til Tyskland. Men dette balanserte budjsettet ble muliggjort, skriver det tyske instituttet, av at Tyskland har spart over 100 milliarder euro i renter på lånetransaksjonene med Hellas. Dette utgjør mer enn 3% av Tysklands BNP, skriver IHW.

Financial Times kalte Hellasavtalen for “the most intrusive economic supervision program ever mounted in the EU.”  Dette er ikke en økonomisk avtale, det er økonomisk krigføring.

Og nå viser altså tyske forskere at det er Tyskland som har skummet fløten av å tyne grekerne. Samtidig vil tyske politikere gjerne framstå som de som er nøkterne og ansvarlige. Men den organisasjonen som møttes 12. juli 2015 for å dømme Hellas til slaveri var ikke en union av likeverdige.

Som Deutsche Wirtschafts Nachrichten skrev:

EU i sin nåværende form er slutt. … Resepten med å «redde» Hellas med mer nedskjæring er galskap. … Solidariteten i EU er borte. Nå hersker den reine egoismen. … Den neste skueplassen blir flyktningedramaet. … Avviklinga av euroen vil koste utrolige summer. … Vi vil oppleve sosial uro, opprør, vold.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Gevinsten for Tyskland kommer som følge av lavere rente på lån som Tyskland har tatt opp og skyldes at finansspekulanter flyttet til papirer som de mente var mindre risikabelt. Det tjente Tyskland på, men det var neppe intensjonen med forhandlingene med Hellas. Det er heller en bi-effekt.

    Det interessante fra Halle instituttet står helt til slutt:

    Hence, in case Greece defaults on its debts and there is no recourse to any of the collateral, the maximal uncertain and future costs of bailing out Greece to Germany are smaller than the benefits already accrued to the German budget. Even if Greece indeed does not repay any of its loans, Germany comes out ahead. If Greece does pay or pays at least in part, the savings are substantial.

    Det viser bare at å være rik og ha mye penger gir en mange fordeler som en ikke engang trenger å arbeide for. Et sted å starte er vel med mediaaktuelle Trump http://www.amazon.com/Trump-How-Rich-Donald-J/dp/0345481038/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1439282067&sr=8-6&keywords=donald+trump

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.