– Saudi Arabia bruker klasebomber i Jemen

4
Saudi Arabia angrep Sana'a i nabolandet Jemen - mange drepte

En offisiell talsperson for Pentagon sier til U.S. News at «USA er klar over at Saudi Arabia har brukt klasvåpen i Jemen». Talspersonen krevde å få uttale seg anonymt.

Så er det offisielt også fra USA. Klasevåpen er forbudt etter Klaseammunisjonskonvensjonen, som USA og Saudi Arabia riktignok ikke har underskrevet. USA vet at disse våpnene brukes i Jemen, og innrømmer at man vet det, men som U.S. News sier har USA gjort lite ller ingenting for å stoppe denne bruken av forbudte våpen.

Som jeg rapporterte 4. mai 2015 har det vært kjent en stund at Saudi Arabia bruker klasevåpenfra USA mot Houti-militsen og mot sivile i Jemen.

USA har til nå vært uvillig til å uttale seg om rappporten om bruk av klasevåpen i Jemen, så den anonyme, men offisielle uttalelsen fra Pentagon er første gang dette innrømmes.

Human Rights Watch, som ikke er kjent for å være spesielt kritiske til USA (deres hovedsponsor er George Soros), rapporterer 3. mai 2015 at Saudi Arabia bruker klasevåpen fra USA i Jemen.

“Saudi-led cluster munition airstrikes have been hitting areas near villages, putting local people in danger,” said Steve Goose, arms director at Human Rights Watch. “These weapons should never be used under any circumstances. Saudi Arabia and other coalition members – and the supplier, the US – are flouting the global standard that rejects cluster munitions because of their long-term threat to civilians.”

Det var Norge som gikk i spissen for et forbud mot klasevåpen. Men er det noen som har hørt regjeringa eller lederne for opposisjonen protestere mot Saudi Arabias bruke av klasevååpen?

Og i mens fortsetter Saudi Arabia i ro og makt sine krigsforbrytelser mot nabolandet. Mer enn 4000 mennesker er drept, 1,3 millioner drevet på flukt og 80% av befolkninga har behov for umiddelbar hjelp. Og de åh så menneskevennlige politikerne i Norge holder kjeft.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. Vi hadde spart mye penger om Utenriksdepartementet og Forsvarsdepartementet ble overtatt av Pentagon. I dag er de bare et fordyrende mellomledd.

    • Så sant du skriver. Det finnes heller ingen geopolitisk debatt i riksmediene elelr blandt politikerne. Hundens herre har bestemt utenrikspolitikken vår og noen ganger går den i clinch med våre egne behov.

    • De er overtatt av Pentagon, men vi kan da ikke legge ned slike framifrå tiltaksplasser som de har i departementene bare fordi de koster litt penger. Man sender bare ikke folk ut i en passiv tilværelse som trygdemottakere, selv om de tilfeldigvis skulle være politikere. Det er meget viktig å få kartlagt kompetanse og restarbeidsevne, slik at man kan stille relevante krav om aktivitet til dem senere. Alle skal med. Makan.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.