Pål Steigan: Fire foredrag om store spørsmål

0

Jeg vil gjerne dele noen foredrag jeg har holdt de siste par årene. Kanskje kan de brukes til studiesirkler eller som utgangspunkt for debatt.

Foredrag i Gävle:

En gång skall jorden bliva vår!

Skal imperialistene gå til krig trenger de sosialdemokratene

Innlegg på fredskonferansen i Degerfors i 2012.

Kampen om jordas energiressurser

Foredrag på Nordiska fredssamtal i Degerfors 17. mai 2014

Den svenske avisa Prolerären skriver om fredssamtalene i Degerfors 17.-18.mai:
«Stefan Lindgren, Pål Steigan, Anders Björnsson, Jan Myrdal med flera höll uppskattade föredrag om läget idag och om antikrigsrörelsens erfarenheter. Skam till sägandes så präglades samtalen av en påtaglig brist på ungdomar och nästan alla deltagarna hade passerat 50-strecket. Synd – för sätt Pål Steigan att tala inför en svensk gymnasieklass och säkert hälften skulle direkt efter ge sej ut och kämpa för en annan värld!»

Imperiets sammenbrudd

Nordiska fredssamtal i Degerfors 14-16 augusti 2015

Forrige artikkelPanikk på børsene, frykten for et nytt krakk stiger
Neste artikkel– Saudi Arabia bruker klasebomber i Jemen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).