Overraskende ny ranking fra Verdensbanken

5

Den nye verdensrankingen fra Verdensbanken er svært interessant lesning. Målt i kjøpekraft er Kina nå foran USA, og bare fem av G7-landa («verdens rikeste land») er blant de ti største økonomiene. India er kommet opp på tredjeplass, og Russland er foran Tyskland. Samlet er BRICS-landa nå større enn G7.

(Nå må det føyes til at krisa i 2014–2015 sikkert vil svekke BRICS-landa en del, men tendensen er uansett klar.)

 

verdensbanken ranking 2014

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

  1. Den store overraskelsen her er uten tvil Indonesia som om 5-10 år har 5. plassen innen rekkevidde og som verken er G7 eller Brics-land. Det er også overraskende at verken G7 eller Brics-landene har fridd til Indonesia

  2. Verdens befolkning passerte vel nylig 7 milliarder (huttetu, det var 4 da jeg lærte om slikt på skolen, og jeg er ikke i nærheten av pendsjonsalder en gang) av det har Kina 1,4 milliarder og India nær 1,3 milliarder, altså nesten 40% av verdens befolkning. USA har så vidt over 300 millioner, Japan 125 millioner og Russland nær 145 millioner. Kina og India er så store at det ville være underlig om de ikke tok igjen vesten etterhvert. Det eneste av BRICS-landene jeg ville sammenligne med er vel Russland?

    GDP 2010-14 (hvor Norge selvfølgelig ligger på topp hehe) har USA på 8, Japan 23, Russland 52, Kina 73 og India 130 (gikk surr i tellingen). 130? Herregud, se på landene som har bedre GDP, Laos! Gaza og Vestbredden!!!

    Bare du har mange nok innbyggere er det ikke problemer med å fikse penger på bok. Jeg vet ikke noe om skattesystemet i Kina, men om man økte skatten med 1% ville man sannsynligvis fått inn svimlende summer (hvor langt en motorvei med 4 felt fra Beijing til Kirkenes ville nådd vet jeg ikke, men det hadde nok blitt et stykke). Jeg venter til Kina og India begynner å ta vare på egne innbyggere før jeg slår hæla i taket og begynner å juble.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.