Overraskende ny ranking fra Verdensbanken

0

Den nye verdensrankingen fra Verdensbanken er svært interessant lesning. Målt i kjøpekraft er Kina nå foran USA, og bare fem av G7-landa («verdens rikeste land») er blant de ti største økonomiene. India er kommet opp på tredjeplass, og Russland er foran Tyskland. Samlet er BRICS-landa nå større enn G7.

(Nå må det føyes til at krisa i 2014–2015 sikkert vil svekke BRICS-landa en del, men tendensen er uansett klar.)

 

verdensbanken ranking 2014

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKinesisk devaluering kan få valutakrigen til å blusse opp. Eim av nytt krakk henger i lufta.
Neste artikkelTyskland gikk i spissen for å ødelegge Jugoslavia, 20 år etter rømmer folk det ødelagte landet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).