Desperate flyktninger i Makedonia

0

Boris Grdanoski, som er fotograf for Associated Press, har besøkt den lille byen Gevgelija i Makedonia. Byen har bare 22.000 innbyggere, men den er et jernbaneknutepunkt. Der samler flyktninger fra Syria og andre land i Midtøsten seg i et desperat forsøk på å komme seg nordover før grensene stenges for alvor. Det utspiller seg helt ville scener når folk presser seg inn i allerede overfylte tog.

Makedonia gir tre dagers oppholdstillatelse til enhver som kommer over grensa. Det betyr at flyktningene har 72 timer på seg før de må komme seg videre. Det de fleste prøver på er å komme med et tog som går nordover, skriver den italienske nettavisa Il Post.

De har kommet dit fra Hellas der situasjonen mange steder er fullstendig kaotisk.

Ungarn er i ferd med å stenge grensa mot Serbia med et 175 km langt gjerde med barberbladpiggtråd, og flyktningene prøver å komme gjennom før denne grensa stenges, skriver Daily Mail.

EUs migrasjonspolitikk bryter sammen mens vi ser på, og det er ikke noe vakkert syn.

 

 

(Rettet)

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSA mot Kina i Djibouti
Neste artikkelKinesisk devaluering kan få valutakrigen til å blusse opp. Eim av nytt krakk henger i lufta.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).