280 NATO-øvelser i 2015, krigsforberedelsene fortsetter

0

Militæralliansen NATO skal i løpet av 2015 avholde 280 militærøvelser, melder organisasjonen. De største øvelsene i siste halvår av 2015 ser ut til å bli:

 • Exercise STEADFAST INDICATOR / mai-juni / Romania
 • Exercise CAPABLE LOGISTICIAN / 1.-26. juni / Ungarn
 • Exercise BALTOPS 2015  / juni  / Østersjøen
 • Exercise SABRE STRIKE 15 / juni / Estland, Latvia, Litaenn, Polen
 • Exercise Noble Jump (DEPLOYEX)   / juni / Polen
 • Exercise Trident JOUST 15 / juni / Blugaria, Italia, Romania
 • Exercise SEA BREEZE   / juni  / Svartehavet
 • Exercise AGILE SPIRIT 2015 / juni / Georgia
 • CZECH REPUBLIC DEPLOYS TO ICELAND /juli-august / Island
 • Exercise SLOVAK SHIELD 2015 / september/oktober / Slovakia
 • Exercise TRIDENT JUNCTURE  / oktober/november  / Italia, Portugal, Spania
 • Exercise ARRCADE FUSION  / november / Estland, Latvia, Litauen, Storbritannia

En venn av meg møtte nylig en amerikansk soldat på gjennomreise i Oslo. Han tjenestegjør i US Air Force, på tredje eller fjerde året. Han har vært utstasjonert i Europa/Tyskland og nå i det siste i Øst-Europa e. Han nevnte at det ble en hel del turer til Øst-Europa i det siste, pga Russlands politikk overfor Ukraina, og nevnte blant annet baltiske land. Han sa at det pågår en mengde militærøvelser tett på grensene til Russland for tida. Ikke noe av dette blåses opp i mediene.

Soldaten nevnte også hvordan han på sine egne, personlige turistturer til blant annet Baltikum, møtte på mengder av amerikanske soldater og spesialtropper på steder han ikke ante at det var meningen at de skulle være. Det er altså ikke noe som kommuniseres bredt internt blant styrkene en gang, men troppe- og personellforflytninger som foregår, om ikke veldig diskret, så uten at man ønsker å trekke oppmerksomhet fra medier osv til det.

Så om dette ikke er noen sak i mediene, så pågår krigsforberedelsene i stort omfang.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelRoșia Montană i Romania mot ISDS
Neste artikkelUSA-senator: «Vi støtter terroristene!»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).