USA-soldater med våpen stanset på flyplassen i Wien

0

Ei gruppe på ni soldater fra USA prøvde å reise med fly fra Wien til Ukraina, men ble stoppet i sikkerhetskontrollen på Schwechat flyplass i Wien, skriver nettavisa Kurier.

De ni soldatene var på vei fra Washington til Ukraina for å slutte seg til USA-styrkene der, men de ble stanset fordi de måtte forlate transittområdet. Bagasjen til soldatene inneholdt pistoler og M16-geværer. Våpnene var ikke deklarert og soldatene hadde ingen tillatelse til å ha dem med. Våpnene var dermed illegale.

Østerrike godkjenner transitt for væpnede soldater til fredsbevarende styrker. Men ingen slik tillatelse forelå her. USAs ambassade i Wien prøvde å gripe inn for å sørge for viderereise for soldatene, men i stedet måtte de sette seg på flyet tilbake til Washington.

Riksanklageren i Østerrike innledet rettslige undersøkelser mot soldatene for brudd på §4  i Krigsmaterielloven.

Det må ha vært en stor overraskelse for amerikanerne at politi og påtalemakt i et europeisk land ikke uten videre la seg flate for USA.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEks-president Jimmy Carter: – USA er et korrupt oligarki
Neste artikkelIMF vil ikke være med på krisekreditten til Hellas
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).