Sanksjonene mot Russland skaper industrikrise i Italia

3

Den italienske statsministeren Matteo Renzi har flere ganger uttalt seg sterkt kritisk mot det vestlige sanksjonene mot Russland. Og det er ikke merkelig. Italia er en av de store taperne på denne politikken som er presset fram av USA. Og tallene er faktisk enda verre enn det vi har visst til nå.

Ernesto Ferlenghi, som er sjef for Russland-avdelinga i den italienske arbeidsgiverforeninga Confindustria sier til Deutsche Wirtschafts Nachrichten:

Analyser av data fra de første fire månedene av 2015 viser at handelen mellom Italia og Russland er blitt redusert med 11,9% siden samme perioden i 2014. Og Italias eksport til Russland har falt med 29%. …. De italienske bedriftene som i årtier har eksportert til Russland taper omkring åtte millioner euro per dag på grunn av denne eksportsvikten. Til sammen har vi tapt omkring to milliarder i eksportinntekter.

«Vi er engstelige og vi er redde,» sier Italias industriminister Federica Guidi til Bloomberg. 

Sanksjonene rammer tradisjonelle italienske industrier som produksjonen av klær, tekstiler og skotøy og den rammer matvareindustrien og produksjonen av maskiner og industriutstyr. Italia er svært avhengig av denne eksporten, og for et land som allerede sliter tungt økonomisk er virkningene av sanksjonene svært smertefulle.

Innad i EU skjerper konfliktene seg mellom Italia og Tyskland. Matteo Renzi angriper den tyske nedskjæringspolitikken og forlanger aktiv støtte til gjeldslanda. Populisten Beppe Grillo snakker om Adolf Schäuble når han omtaler den tyske finansministeren.

Italia opplever også å bli sviktet av de andre EU-landa når det gjelder flyktningekatastrofen i Middelhavet. Den såkalte solidariteten i EU ser de ingenting av. Det var dette som fikk Renzi til å utbryte «Hvis dette er Europa, kan dere ha det for dere sjøl!»

 

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Med, ifølge Wikipedia, «$474 billion exported in 2013», så er 2 mia (6 mia omregnet til årsbasis) i 2015 alt annet enn industrikrise.

    • Nå har jeg i denne omgangen sitert hva italienerne sjøl sier. Italia har hatt stagnasjon i hele dette århundret og sleit allerede mye før sanksjonene. Med sanksjonene er det produsenter som bare gir opp. Men du får ta en tur og fortelle dem at såpass må de tåle for å støtte Victoria Nulands prosjekt i Ukraina. Denne politikken har jo vært en enda større økonomisk katastrofe der.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.