Sanksjonene mot Russland skaper industrikrise i Italia

0

Den italienske statsministeren Matteo Renzi har flere ganger uttalt seg sterkt kritisk mot det vestlige sanksjonene mot Russland. Og det er ikke merkelig. Italia er en av de store taperne på denne politikken som er presset fram av USA. Og tallene er faktisk enda verre enn det vi har visst til nå.

Ernesto Ferlenghi, som er sjef for Russland-avdelinga i den italienske arbeidsgiverforeninga Confindustria sier til Deutsche Wirtschafts Nachrichten:

Analyser av data fra de første fire månedene av 2015 viser at handelen mellom Italia og Russland er blitt redusert med 11,9% siden samme perioden i 2014. Og Italias eksport til Russland har falt med 29%. …. De italienske bedriftene som i årtier har eksportert til Russland taper omkring åtte millioner euro per dag på grunn av denne eksportsvikten. Til sammen har vi tapt omkring to milliarder i eksportinntekter.

«Vi er engstelige og vi er redde,» sier Italias industriminister Federica Guidi til Bloomberg. 

Sanksjonene rammer tradisjonelle italienske industrier som produksjonen av klær, tekstiler og skotøy og den rammer matvareindustrien og produksjonen av maskiner og industriutstyr. Italia er svært avhengig av denne eksporten, og for et land som allerede sliter tungt økonomisk er virkningene av sanksjonene svært smertefulle.

Innad i EU skjerper konfliktene seg mellom Italia og Tyskland. Matteo Renzi angriper den tyske nedskjæringspolitikken og forlanger aktiv støtte til gjeldslanda. Populisten Beppe Grillo snakker om Adolf Schäuble når han omtaler den tyske finansministeren.

Italia opplever også å bli sviktet av de andre EU-landa når det gjelder flyktningekatastrofen i Middelhavet. Den såkalte solidariteten i EU ser de ingenting av. Det var dette som fikk Renzi til å utbryte «Hvis dette er Europa, kan dere ha det for dere sjøl!»

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.