– Rapport om russisk invasjon har koblinger til Det hvite hus

0

Det er NRK Finnmark som skriver dette:

Den amerikanske tenketanken Center for European Policy Analysis, CEPA, kan være en del av en informasjonskampanje for USA og NATO.

I forrige uke presenterte de rapporten «The Coming Storm», som hevder at Russland har øvd på at invadere blant annet Nord-Norge.

Nå viser det seg at tenketanken CEPA har tildels nære bånd til Det hvite hus.

NRK mener at politiske og økonomiske interesserer kan ligge bak rapporten som anklaget Russland for å øve på en invasjon av Nord-Norge.

I rådgivergruppa til CEPA finner vi for eksempel Madeleine Albright, Carl Bildt og Zbigniew Brzezinski, folk som er så tett knyttet til det militær-industrielle komplekset at det knapt er mulig å kile et tynt sigarettpapir i mellom.

CEPA har for eksempel landert The Baltic Security Initiative, noe som absolutt vil øke fortjenesten til våpenindustrien, men som trenger en troverdig trussel som grunnleggende fortelling. Og hva er vel bedre egnet til det enn å fortelle eventyr om russisk invasjon? CEPA har også lansert The Future of U.S.-Polish Defense Industrial Cooperation.

Førsteamunensis ved handelshøgskolen BI, Haavard Koppang sier til NRK.– Ja, jeg synes det bærer preg av elementer av, i anførselstegn, «god gammeldags propaganda».

Touché!

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.