– Rapport om russisk invasjon har koblinger til Det hvite hus

0

Det er NRK Finnmark som skriver dette:

Den amerikanske tenketanken Center for European Policy Analysis, CEPA, kan være en del av en informasjonskampanje for USA og NATO.

I forrige uke presenterte de rapporten «The Coming Storm», som hevder at Russland har øvd på at invadere blant annet Nord-Norge.

Nå viser det seg at tenketanken CEPA har tildels nære bånd til Det hvite hus.

NRK mener at politiske og økonomiske interesserer kan ligge bak rapporten som anklaget Russland for å øve på en invasjon av Nord-Norge.

I rådgivergruppa til CEPA finner vi for eksempel Madeleine Albright, Carl Bildt og Zbigniew Brzezinski, folk som er så tett knyttet til det militær-industrielle komplekset at det knapt er mulig å kile et tynt sigarettpapir i mellom.

CEPA har for eksempel landert The Baltic Security Initiative, noe som absolutt vil øke fortjenesten til våpenindustrien, men som trenger en troverdig trussel som grunnleggende fortelling. Og hva er vel bedre egnet til det enn å fortelle eventyr om russisk invasjon? CEPA har også lansert The Future of U.S.-Polish Defense Industrial Cooperation.

Førsteamunensis ved handelshøgskolen BI, Haavard Koppang sier til NRK.– Ja, jeg synes det bærer preg av elementer av, i anførselstegn, «god gammeldags propaganda».

Touché!

 

Forrige artikkelHellas kunne ikke betale IMF. Hva skjer nå?
Neste artikkelDen virkelige grunnen til jernbanereformen til de blåblå
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).