– IS har treningsleir i Bosnia

0

I følge den britiske avisa Sunday Mirror har Den islamske staten (IS) etablert en treningsleir i den avsidesliggende landsbyen Osve i Bosnia-Herzegovina. Landsbyen ligger på en åskam i et skogsområde ca. 10 mil nord for Sarajevo.

Den britiske avisa har vært på sporet av treningsleiren en stund og har besøkt landsbyen. Journalistene forteller om en svært truende atmosfære og at mange innbyggere var kledd i «islamsk stil», inkludert et par kvinner som gikk med burka.

IS kjøper opp landeiendommer i Europa for å bruke dem til treningsformål, og Osve er et av disse stedene. I følge bosniske sikkerhetskilder har 156 menn og 36 kvinner fra Bosnia dratt til Syria for å kjempe for IS.

Fra Bosnia er det kort vei både til Italia og Sentral-Europa og det er også lett å holde kontakt med jihadistene i Libya og Syria (via Tyrkia).

Den serbiske innenriksministeren, Nebojsa Stefanovic, sier at de serbiske sikkerhetsstyrkene overvåker den radikale terrorismen på daglig basis og ser på jihadistenes virksomhet som en stor trussel, ikke bare for Serbia, men for hele regionen. IS har publisert en video som oppfordrer til terrorangrep på Balkan.

Den høyreorienterte amerikanske nettavisa World Affairs skriver:

Over the past several decades, the militant Islamist movement in southeastern Europe has created a sophisticated infrastructure consisting of local safe havens in isolated villages and in mosques controlled by radical clergy, along with a wide array of electronic and print media propagating news from various jihad fronts, relaying orders from al-Qaeda leaders, and attempting to convert impressionable young people to join their cause. All of this is funded by generous Middle Eastern donors and supported by small groups of local extremists who have infiltrated influential political, religious, and social institutions.

Disse tre svært forskjellige kildene ser ut til å fortelle samme historie. Jihadistene har etablert treningsleire og en avansert infrastruktur på Balkan for å kunne utføre terrorangrep også i Europa.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.