Saudi Arabia bomber verdensarven i Jemen

8
Sana'a før bombinga

Norges gode allierte Saudi Arabia gjør som Den islamske staten, de bomber verdensarven. Boligområder i Jemens vakre hovedstad Sana’a ble bombet 12. juni 2015 av bombefly fra Saudi Arabia. Sana’a står på verdensarvlista til UNESCO, og representerer en 2500 år gammel kulturarv.

Norge støtter Saudi Arabias krig mot Jemen. Jeg kan ikke se at menneskevennen Børge Brende eller for den saks skyld hans forgjenger, Jonas Gahr Støre, har protestert mot bombinga.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Saudi Arabia begynte sin bombe kampanje mot Jemen i slutten av mars med å bombe flyktningeleieren i al-Mazraq hvor nær 40 ble drept, de fleste kvinner og barn.
  Siden forsatte de med å bombe både en skole og et sykehus. Og nå gamlebyen i Sanaa. EU glimrer med sitt fravær av kritikk mens USA bidrar i det stille. Verden vil bedras!

 2. Saudi Arabia renser ut alt de finner fra fortiden, da arkeologiske etterlevninger ses på som avgudsdyrkelse, så dette er forventet.

  Jeg tror dette er en bullshit forklaring, da arkelogiske etterlevninger som viser at Islam også endrer seg med tiden, er de første som forsvinner. Husker jeg riktig, så var det i gamle moskeer i Jemen at man har funnet alternative versjoner av koranen, så moskeene i Sana’aen utgjør nesten helt sikkert mange av bygningene som ble totalødelagt.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Mosque_of_Sana%27a

  Det er ikke penger eller status å hente i Multikulten for kritikk av ikke-hvite, så ødeleggelsene blir sjeldent rapportert om i Vestlig media, selv om det burde ringe noen bjeller, når Mekka stort sett bare består av moderne bygninger.

  Når alle koranene er like, så burde logikk tilsi at nåværende versjon stammer fra etter boktrykkerkunsten, så det er mange århundre med muslimsk historie, hvor den religiøse praksisen var forskjellig fra i dag.

  • De kulturløse saudiene elsker dyre rolexklokker, kjøpesentre og den slags. De ødelegger til og med islamsk kulturarv i sitt eget land for å bygge opp de smakløse, nyliberale templene sine.

 3. Saudi-Arabia er kanskje nr 1 på listen mest avskyelige regime på jorden, vil plassere dem over andre verstingstater uten å nøle. Usmakelige prinser I gullbiler som i London, støtte til IS og andre barbariske grupper. Hadde jublet om dette regimet falt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.