Kongressen i USA forbyr trening av den ny-nazistiske Azov-bataljonen

7
Azov-brigaden med SS-runen Wolsangel

På forslag fra John Conyers jr. (Demokratene) og Ted Yoho (Republikanerne) vedtok Kongressen i USA 11. juni 2015 enstemmig at det heretter skal være forbudt for USA å trene og utruste «den ny-nazistiske Azov-bataljonen». Conyers sier i et intervju etter vedtaket:

I am grateful that the House of Representatives unanimously passed my amendments last night to ensure that our military does not train members of the repulsive neo-Nazi Azov Battalion, along with my measures to keep the dangerous and easily trafficked MANPADs out of these unstable regions.

Conyers skriver videre på sin egen hjemmeside:

Ukraine’s Azov Battalion is a 1,000-man volunteer militia of the Ukrainian National Guard that Foreign Policy Magazine has characterized as “openly neo-Nazi,” and “fascist.”  Ukraine’s Interior Minister Arsen Avakov, who oversees Ukraine’s armed militias, announced that Azov troops would be among the first units to be trained by the Pentagon in Operation Fearless Guardian, prompting significant international concern.

Jeg har lenge pekt på at Azov-bataljonen er en ny-nazistisk styrke og at den spiller en sentral rolle i Kiev-juntaens militærapparat.

Det er jo en sånn analyse fra min side som har bidratt til at PR-agenten Hans-Wilhelm Steinfeld har beskyldt meg for å benytte meg av «Putins demagogi». Nå må han rette samme anklage mot Kongressen i USA.

Det er jo interessant at en enstemmig Kongress i USA nå har fattet et vedtak basert på samme vurdering. Om det vil legge noen bånd på USAs samarbeid med disse nazistiske kreftene, er en annen sak.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. «Det er jo en sånn analyse fra min side som har bidratt til at PR-agenten Hans-Wilhelm Steinfeld har beskyldt meg for å benytte meg av «Putins demagogi». Nå må han rette samme anklage mot Kongressen i USA.»

  Så spørs det om man er verdensborger («») eller opptatt av egen nasjons ve og vell.
  Som du har skrevet tidligere; hvis USA ville stoppekrigen i Ukraina så ville det skje. Noen i USA vill ha krig, da er fredsdrøftelser kun spill for galleriet/verdensopinionen . Antagelig det samme som i 1939.

 2. Ola Henriksen Du har utvilsomt helt rett i at hvis USA ville stoppekrigen i Ukraina så ville det skje. Problemet her er at det er allt for store økonomiske interesser, mht. bl.a. gass, til at partene vil gi seg.

  • Det var kopiering av Steigans analyse. Men gass og energi er nok bare et delmål. De som styrer det økonomiske systemet ( med renter) kan nok manipulere priser mer enn vi tror, enten det er mat eller olje.
   – Så lenge verdens folk er manipulert til å forveksle penger/tall og virkelig materiell velstand.

 3. […] Det tyske magasinet skriver at det nå er over 2500 utenlandske leiesoldater i naziregimentet. Azov-regimentet ledes av nazisten Andriy Biletsky som dessuten er parlamentsmedlem i Ukraina. Azov-regimentet er integret i den ukrainske nasjonalgarden, som igjen trenes av 300 instruktører fra USA. Det til tross for at Kongressen har vedtatt at Azov er en nazistisk gruppering som USA ikke skal ha noe med å gjøre. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.