Porosjenko satser på krigsforbryteren Tony Blair

0
Fotomontasje

Den tidligere (?) CIA-informanten Petro Porosjenko har invitert krigsforbryteren Tony Blair til å delta i en rådgivingskomité for den ukrainske presidenten. Det er Interfax som melder dette.

Tony Blairs viktigste krigsforbrytelser ble begått i forbindelse med krigen mot Irak. Kampanjen Arrestblair skriver:

The Iraq war, which started in 2003, has caused the deaths of between 100,000 and one million people, depending on whose estimate you believe. Two men were ultimately responsible for the decision to start it: George W Bush and Tony Blair.

Bush and Blair claim that they were provoked into starting the war by the imminent threat Iraq presented to world peace. They further maintain that the war was legal. A series of leaked documents shows not only that these contentions are untrue, but that Bush and Blair knew they were untrue. …

No armed attack had taken place against a Member of the United Nations, and the UK and US did not need to mount a war of self-defence.

Without legal justification, the war with Iraq was an act of mass murder, committed by those who launched it. Tony Blair and George W Bush should be facing trial for commissioning the supreme international crime.

Denne krigsforbryteren er et passende selskap for Petro Porosjenko, som dessuten supplere komiteen med CIA-informanten Carl Bildt.

I tillegg er også sjefen for EU-parlamentets utenrikskomite, Elmar Brok, Slovakias tidligere statsminister Mikulas Dzurinda (som George W. Bush har uttrykt stor beundring for) og ikke minst den svenske økonomen Anders Åslund som hjalp til med å rasere Russlands økonomi under fylliken Boris Jeltsin. (Les Naomi Kleins The Shock Doctrine.)

Et gammelt ordtak sier gjør dette hele tida, slik som med sin oppnevning av fascisten Dmitro Jarosj til rådgiver for generalstaben, men han har vel nærmest satt en uslåelig personlig rekord ved å oppnevne Tony Blair.

 

Forrige artikkelTyrkias støtte til jihadistene i Syria
Neste artikkel200 millioner dollar i bestikkelser for å kjøpe ja-stemmer i Kongressen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).