200 millioner dollar i bestikkelser for å kjøpe ja-stemmer i Kongressen

2

Barack Obama gikk nylig på et midlertidig nederlag i Kongressen da han forsøkte å kjøre gjennom Trans-Pacific Partnership (TPP) uten debatt. En uvanlig koalisjon av liberale demokrater og konservative republikanere stemte ned forsøket. Tidligere speaker i Kongressen, demokraten Nancy Pelosi, ledet opposisjonen mot loven på tross av at Obama hadde bønnfalt sitt eget parti om å godkjenne såkalt «fast track»-behandling.

Men nå er problemet løst. Og hvordan? Jo, gjennom gigantiske bestikkelser! 200 millioner dollar er brukt for å kjøpe tilstrekkelig mange ja-stemmer i Kongressen. John Boehner (R-OH) var den som kunne stappe fleste smøredollar i lomma, da han innkasserte $5.3 millioner for sin ja-stemme.

Og hvem kjøpte disse politikerne denne gangen? Investeringsselskaper betalte $11.3 millioner dollar for en «yea» stemme. Store banker bidro med $10.1 millioner dollar. Og så fulgte de andre kapitalistene på rekke og rad.

Hva er det USAs nesegruse beundrere i Norge kaller dette landet? «Verdens største demokrati?» Da er det mer sannhet i det når enkelte kritisker i USA sier «We have the best Congress money can buy.»

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Mens vi altså har et Storting med stort innslag av Ap-apparatchiki (altså folk med «politikk» som eneste yrkeserfaring) og en del «bygdeoriginaler» (altså folk med sterk lokal forankring og lite annet….
    Nå-ja, de fleste amerikanere er lite positive til Kongressen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.