Kildekritikk: Er G7 verdens rikeste land?

3

Hvis du leser eller ser nyheter fra G7-landas møte i Schloss Elmau i Garmisch-Partenkirchen, så vil det til stadighet handle om «verdens sju rikeste land» eller «de sju viktigste industrilanda». Reality check: Ingen av delene stemmer. Hvis det skulle ha vært de sju rikeste landa målt etter BNP (kjøpekraftsvekt), så hadde ikke Frankrike, Storbritannia, Italia og Canada hatt noe der å gjøre. Da ville lista ha vært: Kina, USA, India, Japan, Tyskland, Russland, Brasil

Hvis det skulle ha vært de sju viktigste industrilanda, så hadde ikke Frankrike, Italia og Canada hatt noe der å gjøre. Da ville lista ha vært: Kina, USA, Japan, Tyskland, Russland, Brasil, Storbritannia. Sør-Korea, India og Saudi Arabia ligger foran Frankrike på den lista.

brics, G7 og verden
Tallene er i milliarder US$

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. India kommer til å øke kolossalt (Brics øker), samme med Brasil (Brics øker)
  Italia minker, Tyskland minker, Frankrike og Storbritania minker.
  Samtidig øker Vietnam, Thailand, Korea osv osv, slik at G7 angripes på to fronter og får mindre ogmindre betydning, de kommer til å utgjøre mindre enn 25% i løpet av noen år.
  Brics vil bli den som øker raskest, også fordi Brics åpner for nye land, så snart de er robuste nok.

  Vår tid er over, og som før når imperier går under, leter makthaverne etter en krig, de leter desperate etter en passende krig.

  • Du har fullstendig rett.
   Jeg fikk forresten en kommentar til dette innlegget. Den lyder sånn: «Rikest er regnet ut i fra GDP per person. Ikke så innmari vanskelig egentlig.» Til det svarte jeg:
   Da hadde lista vært Qatar, Luxemburg, Singapore, Brunei, Kuwait, Norge og De forente arabiske emirater. Nei, det er ikke så innmari vanskelig. Man må bare finne en måte å regne på som gir det resutatet man vil ha.

   Det vedkommende ikke har fått med seg, på grunn av tilslørende medier, er nettopp det store tidsskiftet som du peker på.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.