Kildekritikk: Er G7 verdens rikeste land?

0

Hvis du leser eller ser nyheter fra G7-landas møte i Schloss Elmau i Garmisch-Partenkirchen, så vil det til stadighet handle om «verdens sju rikeste land» eller «de sju viktigste industrilanda». Reality check: Ingen av delene stemmer. Hvis det skulle ha vært de sju rikeste landa målt etter BNP (kjøpekraftsvekt), så hadde ikke Frankrike, Storbritannia, Italia og Canada hatt noe der å gjøre. Da ville lista ha vært: Kina, USA, India, Japan, Tyskland, Russland, Brasil

Hvis det skulle ha vært de sju viktigste industrilanda, så hadde ikke Frankrike, Italia og Canada hatt noe der å gjøre. Da ville lista ha vært: Kina, USA, Japan, Tyskland, Russland, Brasil, Storbritannia. Sør-Korea, India og Saudi Arabia ligger foran Frankrike på den lista.

brics, G7 og verden
Tallene er i milliarder US$

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.