Ukrainsk parlamentsmedlem hyller massakren i Odessa

5
Nazi-plakat som hyller massakren i Odessa

De fleste vestlige medier, inklusive de norske, prøver å fortie massakren i Odessa 2. mai 2014. Og noen prøver fortsatt å dekke over at dette var en fascistisk ugjering. Derfor er det interessant å merke seg at Ihor Mosiychuk, som sitter i det ukrainske parlamentet for regjeringspartiet Det radikale parti, verken prøver å glemme eller bortforklare. Han hyller tvert i mot de nazistiske pøblene for denne forbrytelsen. På sosiale medier har han erklært at 2. mai var «en god dag for Ukraina» og at massakren var et uttrykk for at «ukrainske patrioter forsvarte landet mot okkupanter og kollaboratører».

Nazi-plakat som hyller massakren i Odessa
Nazi-plakat som hyller massakren i Odessa

Uten frykt for sine egne liv, rensket patrioter Odessa for djevler og gjorde byen til Ukrainas sørlige forpost mot Svartehavet. … Dette var Ukrainas første seier over vår langvarige fiende.

Denne utilslørte hyllesten til morderne blir illustrert med en plakat med det brennende fagforeningshuset i bakgrunnen og teksten: «Jeg husker Odessa 2. mai 2014. Jeg er stolt!» Dette er suppler med to molotovcocktails, to kalashnikover og en grill der to coloradobiller blir brent. «Coloradobiller» er det rasistiske og avhumaniserende begrepet som ukrainske fascister bruker på de russisktalende.

Ihor Mosiychuk er medlem av partiet til Oleh Liashko. Han skrøt under valgkampen av at han torturerte og drepte en politisk motstander, og det var han som forelo loven som hyller de fascistiske bandene som samarbeidet med Adolf Hitler under annen verdenskrig. Han leder ei parlamentsgruppe på 22 medlemmer og hans parti utgjør en del av regjeringskoalisjonen til Arsenij «Yats» Jatsenjuk.

Så det er denne typen folk Erna Solberg og Jonas Gahr Støre støtter og som regjeringa sender hundrevis av millioner norske skattekroner til.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Tenk, hva ville skjedd på Krim! denne tanken har jeg tenkt mange ganger. Får gåsehud hver gang bare av å tenke på det.

 2. «Uten frykt for sine egne liv, rensket patrioter Odessa for djevler og gjorde byen til Ukrainas sørlige forpost mot Svartehavet.»

  Feigt og kvalmende. Uten blussel.

  Den åpne norske offisielle fornektingen av udådene til den ukrainske «regjeringen» indikerer klart at dette er en villet krig Norge deltar i mot Russlandsvennlige innbyggere i Ukraina.
  Jf. https://www.regjeringen.no/nb/aktuelt/Norsk-stottepakke-til-Ukraina/id2340860/

  Vi er heldige i at Russland og Putin er såpass statsmannlig rolige tilbake.
  (Selv om Putin også er en fare for Russlands befolkning, slik alle «ledere» for store folkegrupper er, i kraft av makt til folkelig uønskede dekreter. Likevel forekommer Putin verdig mer respekt ut fra sine handlingsmønstre enn noen nåværende vestlig leder.)

  Russland forfekter selvforsvar og suverenitet, USA-NATO forfekter rett til aggresjon og innblanding («R2P»).

  Ukraina er et livsfarlig kaos av møtet mellom disse motsatte holdningene til statsmannskap

  Det er den enkle oppsummeringen.

 3. Ville bare spre denne, et intervju med John McMurtry:

  http://www.globalresearch.ca/planning-chaos-in-the-middle-east-destruction-of-societies-for-foreign-money-control/5445509

  Knallhard analyse av det pengedrevne spillet som utspiller seg i ukraina, midtøsten og globalt.

  «John McMurtry is a Fellow of the Royal Society of Canada and his work is published and translated from Latin America to Japan. He is the author and editor of the three-volume Philosophy and World Problems published by UNESCO’s Encyclopedia of Life Support Systems (EOLSS), and his latest book is The Cancer Stage of Capitalism/from Crisis to Cure.»

  ikke meningen å «spamme» i kommentarfeltet, men denne syns jeg fortjente litt ekstra publisitet!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.