Ukrainsk parlamentsmedlem hyller massakren i Odessa

0
Nazi-plakat som hyller massakren i Odessa

De fleste vestlige medier, inklusive de norske, prøver å fortie massakren i Odessa 2. mai 2014. Og noen prøver fortsatt å dekke over at dette var en fascistisk ugjering. Derfor er det interessant å merke seg at Ihor Mosiychuk, som sitter i det ukrainske parlamentet for regjeringspartiet Det radikale parti, verken prøver å glemme eller bortforklare. Han hyller tvert i mot de nazistiske pøblene for denne forbrytelsen. På sosiale medier har han erklært at 2. mai var «en god dag for Ukraina» og at massakren var et uttrykk for at «ukrainske patrioter forsvarte landet mot okkupanter og kollaboratører».

Nazi-plakat som hyller massakren i Odessa
Nazi-plakat som hyller massakren i Odessa

Uten frykt for sine egne liv, rensket patrioter Odessa for djevler og gjorde byen til Ukrainas sørlige forpost mot Svartehavet. … Dette var Ukrainas første seier over vår langvarige fiende.

Denne utilslørte hyllesten til morderne blir illustrert med en plakat med det brennende fagforeningshuset i bakgrunnen og teksten: «Jeg husker Odessa 2. mai 2014. Jeg er stolt!» Dette er suppler med to molotovcocktails, to kalashnikover og en grill der to coloradobiller blir brent. «Coloradobiller» er det rasistiske og avhumaniserende begrepet som ukrainske fascister bruker på de russisktalende.

Ihor Mosiychuk er medlem av partiet til Oleh Liashko. Han skrøt under valgkampen av at han torturerte og drepte en politisk motstander, og det var han som forelo loven som hyller de fascistiske bandene som samarbeidet med Adolf Hitler under annen verdenskrig. Han leder ei parlamentsgruppe på 22 medlemmer og hans parti utgjør en del av regjeringskoalisjonen til Arsenij «Yats» Jatsenjuk.

Så det er denne typen folk Erna Solberg og Jonas Gahr Støre støtter og som regjeringa sender hundrevis av millioner norske skattekroner til.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKommunistpartiets 1.mai-demonstrasjoner forbudt i Kharkiv og Kiev
Neste artikkelKultursamarbeidet mellom Tolfa og Norge blir stadig sterkere
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).