Porosjenko hyller Hitlers partnere: – UPA et eksempel for patriotisme

0
Hyllest av fascisten Stepan Bandera er nå beskyttet av loven

9. april 2015 vedtok Verkhovna Rada, Ukrainas parlament, å forby kommunistiske symboler og propaganda for kommunismen. Alle byer, gater, steder, plasser m.m. som er oppkalt etter kommunister skal skifte navn. Monumenter over kommunister, som ikke allerede er blitt ødelagt av fascistiske bøller, skal ødelegges. Samtidig vedtok man å hylle de fascistene som samarbeidet med Hitler under annen verdenskrig. Fra nå av er disse fascistiske kreftene beskyttet av loven:

Public denial of the legitimacy of the struggle for the independence of Ukraine in the twentieth century recognized insult to the memory of fighters for independence of Ukraine in the XX century constitutes disparagement of the Ukrainian people and is illegal.

Lovforslaget ble fremmet av fascisten Oleh Liashko, som tilhører regjeringskoalisjonen i Ukraina.

Dette fikk The Simon Wiesenthal Center til å komme med en sterk fordømmelse av vedtaket:

The passage of a ban on Nazism and Communism equates the most genocidal regime in human history with the regime which liberated Auschwitz and helped end the reign of terror of the Third Reich, said Wiesenthal Center director for Eastern European Affairs Dr. Efraim Zuroff.

In the same spirit the decision to honor local Nazi collaborators and grant them special benefits turns Hitler’s henchmen into heroes despite their active and zealous participation in the mass murder of innocent Jews. These attempts to rewrite history, which are prevalent throughout post-Communist Eastern Europe, can never erase the crimes committed by Nazi collaborators in these countries, and only proves that they clearly lack the Western values which they claim to have embraced upon their transition to democracy, he added.

Nå har president Petro Porosjenko undertegnet vedtaket og gjort det til ukrainsk lov.

Porosjenko skriver på Twitter: UPA-soldatene – et eksempel på heroisme og patriotisme for Ukraina.

Den tidligere polske hærsjefen general Waldemar Skrzypczak sa om vedtaket i radaen:

Bare et par timer etterpå fattet det ukrainske parlamentet et vedtak som glorifiserte Den ukrainske opprørsarmeen UPA. Da skjønte jeg at Ukraina ikke vedrdsetter det polske folket. Jeg snakker om det som skjedde i Volhynia, der 100.000 polakker ble slaktet ned av UPA i 1943 og 1944.

UPA myrdet onkelen min. De spiddet ham med høygafler til låvedøra. Etter det jeg vet døde han tre dager etterpå. Deres grusomheter var hinsides menneskelig fatteevne. Selv Nazi-Tyskland klarte ikke å opptre verre enn disse ukrainerne. Jeg lurer på hva slags framtid Ukrainas president Porosjenko skaper. På grunnlag av blodtørstig nasjonalisme. Dette er forferdelig.

Reuters skriver:

Vladimir Putin calls Ukraine fascist and country’s new law helps make his case.

The draft law has a number of downsides beyond the moral problem of giving the OUN and UPA a free pass for atrocious crimes. Most obviously, making criticism of Holocaust perpetrators illegal is not compatible with Ukraine’s European ambitions.

Men norske politikere og norske medier tier fortsatt om dette. Et regime som hyller folkemordere og nazi-kollaboratører skal fortsatt få hundrevis av millioner norske skattekroner og trenes til kamp av norske militære. Og ingen på Stortinget protesterer! (Og knapt noen andre heller.)

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.