Minerva hvitvasker nazistene i Ukraina

12
2. mai 2014. Fagforeningenes hus i Odessa brenner.

Etter at nettavisa Minerva stort sett har vært tause om framveksten av fascistiske og nazistiske grupper i Ukraina og om det USA-ledete kuppet der, lar de nå John Færseth gjøre jobben med å hvitvaske forbryterne som sto bak massakren i Fagforeningenes hus i Odessa 2. mai 2014. Færseth setter i grunnen tonen i innlegget sitt når han sier at Pravij sektor (Høyresektoren) «ikke egentlig er høyreekstreme». Resten av artikkelen framstår som et omfattende arbeid for å male og sminke en nazistisk forbrytelse for å få den til å se ut som en uheldig hendelse.

2. mai 2014. Fagforeningenes hus i Odessa brenner.
2. mai 2014. Fagforeningenes hus i Odessa brenner.

Minerva passivt og tilslørende

Tatt i betraktning at Minerva sier seg å være et liberalt tidsskrift, er det nesten utrolig hvor lite det har engasjert redaksjonen at de liberale rettighetene i Ukraina har vært under et massivt og kontinuerlig angrep fra det USA-styrte statskuppet 22. februar i 2014 og fram til i dag. Uansett om nazister har fylt gatene med hyllest til krigsforbryteren Stepan Bandera mens de har vaiet med nazifaner fra trettitallet, har Minerva holdt tett. Rett skal være rett: De har ikke vært alene. Den såkalte tankesmia Civita har vært like lite i stand til å få øye på nazistene i Ukraina og like villig til å tie om deres forbrytelser. Det samme gjelder folk som den sjøloppnevnte demokraten og menneskerettstilhengeren Bernt Hagtvet. Det USA-regisserte statskuppet i Kiev 22. februar 2014 og den etterfølgende styrkinga av fascistiske krefter i et av Europas største land er blitt stilltiende akseptert av praktisk talt samtlige sv disse påståtte demokratene. Ukraina er deres moralske og intellektuelle konkurs.

Nå skal det sies at Minerva ikke har opptrådt som noe aggressivt propagandaorgan for det høyreekstreme regimet i Kiev heller. De har valgt passiviteten, unnlatelsen og fortielsen. Men med artikkelen til John Færseth om drapene i Odessa går Minerva over fra passivt forræderi mot de liberale verdiene til aktiv tilsløring og skjønnmaling av en av de største naziforbrytelsene i etterkrigs-Europa.

Var det ingen massakre?

2. mai 2014 ble Fagforeningenes hus i Odessa omringet av fotballhooligans og maidanaktivister. Blant dem var det også velorganiserte fascister og nynazister fra Svoboda og Pravij sektor. Bygningen, som Færseth kaller «stalinistisk», som om det skulle ha noen betydning, ble satt i brann, og da dagen var over var minst 48 mennesker drept. (Noen hevder at tapstallene var større og at det er ofre det ikke er gjort rede for.) Mens folk døde i flammehavet og desperate mennesker hoppet i døden for å komme unna flammene, sto naziungdom utenfor og sang: «Vi griller coloradobiller» (et nazibegrep for de russisktalende). Jeg og mange med meg har sagt at dette var ikke noe annet enn en massakre. Hele hensikten med Færseths artikkel er å benekte at noen massakre fant sted. Konklusjonen hans er som følger:

Ingen av sidene er uskyldige i det som skjedde denne dagen. Men det er likevel ingen grunn til å fremstille et sammenstøt mellom to godt forberedte og bevæpnede parter som en massakre.

Færseth ønsker spesielt å sette på plass to norske kritikere av forbrytelsen i Odessa:

Også her i Norge har flere fremmet denne «massakrelinjen» og hevdet at de døde ble «brent i hjel eller myrdet på andre måter» av «nazistiske pøbler» eller til og med skutt eller slått i hjel etter å ha kommet seg ut av bygget. Blant dem som har fremmet denne linjen er tidligere AKP (ml)-leder Pål Steigan og Aslak Storaker fra Bevegelsen for sosialisme.

Undersøkelseskommisjon

Færseth mener å vite hva som skjedde med de drepte:

Undersøkelser foretatt av 2.mai-gruppen – en uavhengig granskningsgruppe bestående av journalister, eksperter fra ulike fagfelt og representanter for begge sider i konflikten – viser at bare ni av de omkomne døde av brannskader, alle sammen i tredje etasje. De øvrige døde av gass som utviklet seg fra de brennende barrikadene og fra materialet i bygget, eller av å puste inn karbonmonoksid som binder seg til hemoglobinet i blodet og hindrer kroppen fra å ta opp oksygen. Åtte døde av skader etter å ha hoppet ut av vinduene. Alle de de de døde var fra Odessaregionen. Aldersmessig varierte de fra slutten av tenårene og opp til pensjonistalder.

Stopp en hal. I en rettsstat ville en hendelsen som den i Odessa bli behandlet som en forbrytelse, og det ville ha vært gjennomført en offentlig utredning og det ville ha vært iverksatt rettssaker mot de ansvarlige. Politiet ville ha stått for etterforskningen og man ville ha brukt rettsmedisinere, ballistikere og en hel serie med fagfolk for å finne ut hva som skjedde og hvem som var ansvarlige for hva. Og man ville ha dømt de skyldige. Noe sånt har åpenbart ikke skjedd i Ukraina.

Bare det at man må bygge sine antakelser på en uoffisiell granskningsgruppe, uansett hvor hederlig og oppriktig den måtte være, sier sitt om rettstilstanden i Ukraina. Det er tydelig at Færseth ikke forstår dette, men det er avslørende nok.

odessa såret

2. mai-gruppa som Færseth viser til sier om seg sjøl (maskinoversatt fra russisk) «Gruppe av 2 mai» – en ikke-politisk, ikke-ideologisk fellesskap av mennesker, innbyggerne i Odessa, som satte et mål om å gjennomføre en uavhengig journalistisk etterforskning av de tragiske hendelsene den 2 mai 2014 i Odessa, ved hjelp av alle de legitime rettighetene til journalister i Ukraina.»

Det er altså i hovedsak journalister som har gjort dette arbeidet, og de har i stor grad basert seg på videomateriale og øyenvitneskildringer. Blant dem som har deltatt i gruppa er journalist og redaktør Jurij Tkatsjev fra nettavisa Timer. Han sier til avisa Aftonbladet:

– Till och med president Petro Porosjenko har hyllat händelserna den 2 maj som en seger över ”separatismen” i Odessa, och många anhängare av Euromajdan beskriver öppet massakern som något bra, medan de flesta Odessabor ser det som en fruktansvärd tragedi, säger han.

Som man vil se, sier dette medlemmet av undersøkelseskommisjonen i likhet med meg, at det dreide seg om en massakre, og at den var politisk. Nettavisa Timer ble stengt av myndighetene rett før årsdagen, men er kommet opp igjen. Avisa har intervjuet sjefen for det rettsmedisinske kontoret i Odessa, Boris Jaworski, og skriver at han «fortalte reportere litt om dødsårsakene til ofrene for maimassakren».

Jaworski forteller at han er utsatt for et hardt press fra myndighetene, og han finner det svært vanskelig å være både lovlydig og ærlig på samme tid. Han sier «Alle ofrene i House of Trade Unions har skuddsår som kan føre til døden.«

Færseth har en helt annen oppfatning en sjefen for rettsmedisinen i Odessa. Han skriver: «bare ni av de omkomne døde av brannskader, alle sammen i tredje etasje. De øvrige døde av gass som utviklet seg fra de brennende barrikadene og fra materialet i bygget, eller av å puste inn karbonmonoksid

Nazistene vil feire massakren

Timer kan også fortelle at det nynazistiske partiet Svoboda vil gjøre 2. mai til festdag for å feire det de kaller «seieren over Colorado». De sier at drapene 2. mai var nødvendige for å hindre at Odessa skulle løsrive seg på samme måte som Donbass. Timer viser også til en uttalelse fra en tsjekkisk diplomat, kommisjonær for energisikkerhet Vaclav Bartuska, som sa at brenning av mennesker i Odessa rettferdiggjøres av dette klarte å hindre krig i regionen.

Nazi-plakat som hyller massakren i Odessa
Naziplakat med det brennende fagforeningshuset i bakgrunnen og teksten: «Jeg husker Odessa 2. mai 2014. Jeg er stolt!» Dette er suppler med to molotovcocktails, to kalashnikover og en grill der to coloradobiller blir brent. «Coloradobiller» er det rasistiske og avhumaniserende begrepet som ukrainske fascister bruker på de russisktalende.

Ihor Mosiychuk, som sitter i det ukrainske parlamentet for regjeringspartiet Det radikale parti, verken prøver å glemme eller bortforklare. Han hyller tvert i mot de nazistiske pøblene for denne forbrytelsen. På sosiale medier har han erklært at 2. mai var «en god dag for Ukraina» og at massakren var et uttrykk for at «ukrainske patrioter forsvarte landet mot okkupanter og kollaboratører».

I kommentarfeltet blir Færseth konfrontert med denne uttalelsen, og han svarer:

Mye tvilsomt rundt det radikale partiet, og noe av det mest tvilsomme er Mosiychuk. Jeg skulle virkelig ønske folk som ham ikke ble innvalgt i parlamentet. Samtidig er det som Nordtømne sier en krigssituasjon der det vil være andre «regler» for hvem man samarbeider med enn i fredstid.

«Mye tvilsomt» er vel dagens understatement. Det Færseth ikke tar inn over seg er at Mosiychuk er medlem av et parti som inngår i regjeringskoalisjonen i Ukraina. Det radikale partiet ledes av Oleh Liashko. Han skrøt under valgkampen av at han torturerte og drepte en politisk motstander, og det var han som forelo loven som hyller de fascistiske bandene som samarbeidet med Adolf Hitler under annen verdenskrig. Han leder ei parlamentsgruppe på 22 medlemmer.

Enda mer velvillig er Færseth overfor Pravij sektor. De er i følge ham «egentlig ikke høyreekstreme». Nei da, de er bare fanatiske tilhengere av massemorderne i OUN/UPA som myrdet hundretusener og var allierte med Hitler. Pravij sektor sier åpent at de bruker vold som politisk metode og de ser på våpenhvilen fra Minsk som «et forræderi mot Ukraina».

Nazismen er i ferd med å bli stueren

John Færseth og Minerva gjør sitt ytterste for å ufarliggjøre og hvitvaske nazismen i Ukraina. Dette føyer seg inn i en farlig internasjonal tendens. Kapitalismen er inne i en økonomisk krise som kanskje er verre enn krisa på trettitallet. Arbeidsløsheten er større enn på trettitallet og det er helt åpenbart at  velferdsstaten og det borgerlige demokratiet står for fall i land etter land. På trettitallet førte en liknende situasjon til framveksten av det tyske nazipartiet og Hitlers erobring av makta. Dt gode borgerskap i Norge, med Aftenposten i spissen, hyllet Hitler for hans anti-bolsjevisme og hans fredsvilje. Akkurat det samme skjer i dag. USA ser seg tjent med å bruke nazister i Ukraina og jihadister i Syria og andre steder, og den norske borgerligheten følger opp og gir fascistene og deres støttespillere all den økonomiske, militære og pllitiske støtten de trenger. Færseth og Minerva er bare to tegn i tida.

Aftenposten 17. juli 1935. (klikk på bildet for større utgave)
Aftenposten 17. juli 1935. (klikk på bildet for større utgave)

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Knallbra!

  «Kapitalismen er inne i en økonomisk krise som kanskje er verre enn krisa på trettitallet. Arbeidsløsheten er større enn på trettitallet…»

  Ja, arbeiderlønningene er nå så lave at investorene ikke finner ny produksjon lønnsom lenger: http://ourfiniteworld.com/2015/05/06/why-we-have-an-oversupply-of-almost-everything-oil-labor-capital-etc/

  Som eksempel er det kun seilbåten sin Røkke har profittert på de seinere åra.

  Repeterer hva jeg nylig skrev i en annen kommentar:

  «Nåværende økonomi er gjeldsfundamentert, hvor gjeld tilbakebetales med renter gjennom evig vekst. I følge Gail Tverberg nådde vi «Peak Finance» i 2014.

  Dette betyr at kapitalismen er død. Skal vi fortsette å ha en industriell sivilisasjon må vi derfor raskt få på plass et alternativ som ikke er gjeldsbasert. Hvilket betyr at økonomien MÅ være en eksakt refleksjon av tilgjengelige økosystemtjenester, og hvor vi bruker så lite energi som mulig.

  Verden forbruker 1,5 ganger økosystemtjenestene, fortsetter veksten som nå vil vi i 2050 trenge 3 jordkloder. Nordmenn er sikkert allerede der. Dette betyr at vi må redusere levestandarden til en tredjedel av dagens.

  Det finnes kun en mulighet for å få til dette, det er InnGruppe-Demokratiet (IGD). IGD representerer det absolutte demokrati, hvor enhver stemme gjennom inngruppa teller like mye. Slik tar vi full kontroll over økonomien, og fordeler tilgjengelige økosystemtjenester og energi demokratisk.

  Lønnssystemet har borgerlønn som et fundament, hvor vi demokratisk bestemmer hvordan gi honnør til ekstra krevende jobber, som kirurgi, og særdeles meningsløse jobber, som søppelkjøring.

  Inngruppa med inngruppekreftene vil overta pengenes rolle som limet som holder samfunnet sammen. Gode og velfungerende lommenabolag vil kunne spille en tilsvarende rolle.

  Det finnes ingen annen løsning enn IGD, presentert i Terje Bongards bok «Det biologiske mennesket».

  De som ikke har lest denne boka snakker kun vås og er livsfjerne synsere.

  Vi har liten tid nå, da vi har passert toppen for «Peak Finance». Det er derfor kun et tidsspørsmål før vår gjeldsbaserte økonomi faller sammen som en leonardo-dome. Dette blir stygt!»

  Kapitalistene samarbeider nå med alle i et desperat forsøk på å holde seg selv i kunstig live. Om det er Gud eller Djevelen de har med å gjøre, spiller ikke lenger noen rolle.

  Men de har uansett tapt. Får vi ikke på plass et alternativt system går vi ned mann og mus. Minerva nekter å innse dette!

 2. Jeg har forsøkt å google etter Boris Jaworski, jeg finner ikke navnet referert noe annet sted enn her. Sier ikke at han ikke eksisterer, men har du en lenke der han er nevnt som ikke har med denne saken å gjøre?

 3. Jeg synes det er skremmende å se hvordan ellers tilsynelatende oppegående, liberale og progressive mennesker har kastet prinsippene på havet når det kommer til Ukraina, og hvordan de bedriver noe som ikke kan beskrives som noe annet enn apologetisk hvitvasking av at antiliberale og rent ut fascistiske politiske krefter har oppnådd målbar innflytelse i en av europas mest folkerike nasjoner. Denne innflytelsen brukes nå til å nedmontere ukrainske innbyggeres politiske og sivile rettigheter, og til å gi sikkerhetstjenester og fascistiske militser utvidede fullmakter til å bekjempe sine politiske motstandere. Pressefriheten er opphevet og erstattet av en mer og mer virkelighetsfjern militærpropaganda.

  Det er skremmende fordi det virker som de liberale prinsippene bare brukes instrumentelt og selektivt, og at lojaliteten til omstridte amerikanske geopolitiske strategier stikker dypere enn lojaliteten til de liberale prinsippene man hevder å være tilhengere av.

 4. En kommentar till Færseth (inlagd på Minerva):

  Det var en del sakfel i artikeln, därtill ett selektivt urval som skadar en saklig diskussion. Än värre är det extrema urvalet när det gäller uppföljning av händelsen.

  Færseth uppger att «Kampene utviklet seg til tragedie da 32 prorussiske separatister mistet livet i en brann i byens fagforeningsbygg, der de hadde forskanset seg. » Antingen manipulerar här Færseth fakta för att styra bort intresset för de som dog till följd av attacken genom att hoppa ut från byggnaden och där i flera fall blev slagna med påkar av högerextrema aktivister. Eller också har han inte ens läst sina egna källor. I Fn-rapporten framgår att 32 dog inne i det brinnande huset och 10 dog då de kastade sig ut därifrån. Alltså sammanlagt 42 personer enligt officiella uppgifter. Att inte ens kunna återge officiella dödssiffror korrekt i en så lång artikel pekar på en allvarlig brist.

  Fæerseth eftersträvar att framställa saken som att det är aktivister från Kulnikovofältet som attackerar nationalistiska fotbollsfans som försvaras av självförsvarsstyrkor «som det ble ansett som nødvendig å opprette «. Här framstår det annorlunda än i FN rapporten som talar om ca. 300 personer från en radikal profederalistisk organisation, Odesskaya Druzhina. Det ändrar Færseth till att det är ett uttryck för en attack från Kulnikovofältet. Men de 300 har inte skickats ut av något beslut eller annan rimlig form för uttryck för Kulnikovofältets vilja till en annan plats utan är som FN rapporten anger en självständig organisation som agerar på eget ansvar vilket FN rapporten korrekt anger medan Færseth väljer att söka binda Kulnikovofältet tätare än vad som är rimligt till gatustridernas upptakt i andra delen av staden. Något som passar in i bilden av två parter som slåss med varandra där den ena börjar och den andra sedan berättigat slår tillbaka varför attacken på fackföreningshuset inte är en massaker. Att pro enhetsaktivister ser det på detta sätt, och därmed kan se sig ha rätt att attackera både tältlägret och en byggnad med hundratals människor som sökt skydd är en sak, att en utomstående observatör väljer det är något helt annat.

  Därtill tillkommer att Parabuyi, nationella säkerhetsrådets generalsekreterare, därtill grundare av det facscistiska Svobodas föregångare socialnationalistiska partiet och senare med i Timoschenkopartiet och ledare för Euromajdans självförsvarsstyrkor delade ut skyddsvästar till dessa «självförsvarsstyrkor» dagarna före massakern, bl.a. till Mykola som sedan fångades på bild utanför fackföreningsbyggnaden när han skjuter mot huset. Bilden av en spontan rörelse som reser sig som i självförsvar befrämjas också av att vi inte får några fakta om sådant som röstsiffrorna i Odessa på den folkvalda president som störtades från makten, istället för demokratiska fakta serveras vi med påståenden om att vi å ena sidan har de unga Ukraina och på den andra sovjetmänniskor och en liten fanatisk våldsbenägen grupp unga proryssar. Demokratisk rösträtt förvandlas till ointressant när det nu är gamlingar och sovjetnostalgiker som röstat som till skillnad från Euromajdan bara har stöd från enstaka unga fanatiker. Konsten att i en längre artikel strunta i demokratisk statistik och istället välja dubbla måttstockar är här påtaglig.

  Færseth väljer att etnifiera konflikten på det sätt som också 2 maj gruppen gör genom att kalla kontrahenterna pro ukrainska och proryska, FN rapporten väljer istället det politiserande genom att tala om pro enhets och profederalistiska. Denna etnifiering av konflikten är skadlig.

  Færseths val att genomgående luta sig mot den starkt snedvridna 2 maj gruppen istället för att söka mer korrekt information som FN rapporten som han länkar till men knappast använder skadar saken. Av FN -rapporten framgår tydligt att det är en åtskillnad i tid och rum mellan gatustriderna och attacken på tältlägret och fackföreningsbyggnaden. Denna attack ledde till en massaker på 42 människor. Inga gatustrider i en annan del av staden som drabbade bägge sidor med dödlig utgång kan ursäkta massakern som är en följd av attacken hur mycket än Færseth, 2 maj gruppen eller andra försöker blanda bort korten.

  Själv insåg jag vad som hände redan 2 maj genom att följa Euromajdans PR hemsida där de lade upp en lång oklippt video där man kunde se hur en stor grupp proenhetsaktivister stormade fältet och började bränna ner tältlägret direkt och därpå började kasta molotovcocktails mot fackföreningshuset. Sedan dess har många försökt avleda uppmärksamheten in på märkliga detaljer och likt 2 maj gruppen sökt få det till att egentligen orsakade de 42 döda sin egen död. Hur vidrig får man vara i historieförfalskning?

  Færseth är särskilt upprörd över att «Også her i Norge har flere… hevdet at de døde ble … slått i hjel etter å ha kommet seg ut av bygget.» Beviset för att detta är fel anges vara 2 maj gruppen. Det finns dock videos när en högerextremist attackerar personer som hoppat ner och är vid livet från hög höjd liggande på asfalten. Personen blev också identifierad som Vsevolod Goncharevsky och två gånger har det lett till att rättegångar inleddes. I bägge tillfällena kom Euromajdan, Klitchkopartiet och högerextremister till domstolsbyggnaderna med molotovcocktails, bildäck och andra tillhyggen och hotade att inte gå därifrån om inte deras krav på att den åtalade omedelbart skulle frisläppas uppfylldes. Samtidigt med att fallet var uppe i regional rätten gick Euromajdan, den liberala rörelsen bakom maktskiftet i alliansen med högerextremisterna ut och hävdade att det som hände i fackföreningshuset var ingen tragedi utan ett nödvändigt försvar. Även presidenten Poroschenko har anslutit sig till denna syn på massakern som förvandlats till en nationell hjältegärning. Ukrainas försvarsmakt krönte så synen på rättvisa och Odessamassakern med att i januari lyfta fram Vsevolod Goncharevsky som nationellt föredöme bland 4000 värvade från Odessa oblast till den Ukrainska armén och det av Porochenkopartiet förordade Operation Storm modell Kroatien 1995 för att slutligen krossa separatisterna.

  Man undrar om detta är den typ av rättvisa och historieskrivning som Minerva och liberaler idag förordar. För Færseth tycks saken vara klar. Eftersom det inte förekommit att högerextremister slagit de som fallit från fackföreningsbyggnaden eftersom det knappast finns några högerextremister på Euromajdansidan, eftersom alla som dog dog inne i byggnaden, och om de de dog på annat sätt så dog de i alla fall inte av att de blev slagna, och om det varit rättegångar om saken så kan det knappast ha varit trovärdiga anledningar eftersom ingen blev slagen och därtill var hela händelsen inget annat än de ungas framtidstroendes försvar av en god framtid som vi alla önskar. En liberalism som på så sätt gifter sig med straffrihet för deltagare i massmord är en död liberalism.

  Flera länkat hittar man i denna artikel som tillbakavisar Færseth gelikar i Sverige, däribland en länk till den engelska versionen av 2 maj gruppen rapport: http://www.synapze.se/?link=article&key=13662

 5. Ord blir fattige når vår mest konsekvente forsvarer av fascistiske overgrep mot menneskeheten utgyter sin vrede. Det hjelper ikke at Steigan har forfinet sin fordums klipp og lim med lenker. Er det noen som reinvasker Europas nynazister, så er det fascisten framfor noen, Vladimir Vladimirovych Putlerlin. Men det ligger selvfølgelig utenfor Steigans oppdrag å villede og fordekke dagens bisarre faktum; sammen med den nye tsaren skal alle Europas tellende nazister stå sammen med tsarens motorsykkelvenner og representanter fra de mest undertrykkende og brutale regimer i Verden. Steigans oppdrag er å lyve, lyve om fascismen florerer i Kiev, at russisktalende blir blir kalt koloradobiller og at USA sto bak Maidan og at det er borgerkrig i Ukraina. Så sent som i 2013 samlet Ukraina seg om st. Georgsbåndet for å hedre sin nesten 10 millioner falne soldater og veteranene fra 2.verdenskrig og seieren over fascismen i 1945. Nå er det gul-røde båndet quislingene og fascistenes symbol, og i morgen avstår de russusktalende veteranene i Kharkiv og resten av Ukraina å ha sitt tradisjonelle opotog – de har flyttet det til 8. mai i stedet da fascistene har kuppet den 9.! Den største løgnen er den påståtte konflikten mellom russiskspråklige og ukrainskspråklige. Konflikten gpr mellom de foræderske oligarkene og deres medsammensvorne på begge sider av grensa og det ukrainske fol fra øst til vest, nord til syd. Hvorfor skriver jeg så dette når det vil bli strøket av manipulatorsensuren?

  • Der var det vel faktisk ikke et argument, så vidt jeg kan se. Bare en litt vulgær versjon av det som det rådende propagandaapparatet i Vesten pumper oss ørene og øynene fulle med. Stryke det? Nei, jeg lar det stå som et monument over hva propagandamaskineriet kan produsere. Men siden du ikke har presentert et eneste argument, er det ingenting å svare på. Men jeg kommer ikke til å godta mer av samme sorten. De som skal ha innlegg ha, må i det minste være i stand til å argumentere.

  • Ville ikke kalle deg for en idot,. men mindre begavet er du. slike som deg- er i overtall i Norge,dessverre. Nazister ?-ja det e bra! alt er bra i kampen mot Putin. mener slike som deg,nynazier.. det finnes nazister i Russland også, dessverre, i et land som mistet over 40 millioner i 2. verdenskrig. Men nazister sitter ikke ved makta, i regjeringen i Russland- slik de gjør i ikke eksisterende ikkeland ukraina. med full støtte fra Fashington og hele Vest Europa, som er dukkestyrt fra Fashington.

 6. Minervanett er først og fremst ei propagandaside for den globale kapitalismen, da de hevder de er for yrtingsfrihet, men det kun hvis du bruker «respektable» argumenter som gjør at de vinner debatten.

  F.eks er Er det lov å si at mennesker er biologiske vesener, men du har ikke lov å vise til at det finnes raseforskjeller, da det er rasisme. Kommunistene satte ikke i gang de folkemordene den kapitalistiske masseinvandringen vil føre til, og det var at Putin ikke ville forråde sitt folk som multikulteliten i vesten, som satte i gang den nye kalde krigen, hvor Ukraina-konflikten er den første straffereaksjonen.

  Ellers så tror jeg ikke det er noen fare for storkrig, da russerne ikke har begynt å propagandere mot multikulten ennå, da de har veldig mange minoriteter selv, men en ny kald krig har vi fått.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.