Konservative i EU: – Vi må være villige til å gå til krig mot Russland

7
Konservative for krig: Freudenstein til venstre

European People’s Party (EPP)  er navnet på den europeiske gruppa av konservative partier. Den omfatter de konservative og kristelig-demokratiske partiene i EU, slik som CDU og CSU i Tyskland, Moderaterna og Kristdemokraterne i Sverige, Partido Popular i Spania osv. Det er der Høyre lengter etter å bli med. De er EUs største partigruppe.

21. april 2015 holdt de et stormøte i Brussel med temaet Hearing on the State of EU-Russia Relations.

Hvis vi skal tro referatet i EU-magasinet Euracive, var det en fest for kyllinghauker av verste slag. En av hovedinnlederne på møtet var Roland Freudenstein. Han er forskningssjef og nestleder i noe som kaller seg Wilfried Martens Centre for European Studies. De er partnere med blant annet den tyske Konrad Adenauer Stiftung. Freudenstein sa at det er på tide at EU sier klart fra at man er villig til å gå til krig mot Russland.

Vi er nødt til å gjøre det klart at, ja, vi er villige til å gå til krig for det vi anser som de eksistensielle prinsippene for Europas framtid.

Euractive sier at Elmar Brok fra CDU var en av haukene på møtet. Han er leder for utenrikskomiteen i Europaparlamentet. Han har nylig gjort seg til talsmann for at EU trenger sin egen armé.

På møtet var også polske Jacek Saryusz-Wolski, som er nestleder i EPP. Han fulgte opp krigserklæringa fra Freudenstein med å si at:

Tida for prat og overtalelser (vis-à-vis Russland) er over. Nå er det på tide med tøff politikk, realistisk politikk og konsentrasjon om forsvar og sikkerhet. … Hvis vi vinner i Ukraina, vil vi en dag vinne i Russland.

Nå kan man naturligvis spørre seg hvor mye vekt man skal legge på trusler om krig fra en union uten armé. Men dette er EUs største partigruppe som omfatter mange europeiske regjeringspartier, så det at de leker med tanken om en kjernefysisk krig i Europa, burde være en advarsel.

 

Les også – Faren for atomkrig er større i dag enn under den kalde krigen

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Så dette er klubben til Solberg og Berge. Da forstår jeg bedre deres uttalelser og standpunkter. De er mer opptatt av å være godtatt av klubben enn å bevare verdensfreden og Norges interesser av et godt fellesskap med Russland.

 2. Norge sluttet å være en «fredsnasjon» etter at vi deltok i NATOs krig på Balkan på slutten av 90-tallet. Vi har fortsatt med vår aggressive utenrikspolitikk overfor både Libya og Afghanistan de siste årene – og med hvilket resultat?

 3. «Vi er nødt til å gjøre det klart at, ja, vi er villige til å gå til krig for det vi anser som de eksistensielle prinsippene for Europas framtid.»

  Altså ikke våge å true verdens økonomiske systems bakmenns makt i verden. ( Nå FED)
  At ikke BRICS-landene har skjønt såpass. Først 1933, så Irak, så forsøk mot Iran, og til sist BRICS-landene.

  Først demonisering og økonomisk krigføring. Hvis dette ikke nytter, militær krig. Målet er En verden/En leder.
  Verktøyet er renter og stadige «kriser», – for å paralysere og passivisere og sette nasjoner og folk opp mot hverandre.

  » De som kontrollerer det økonomiske systemet kontrollerer politikken, lokalt og globalt.»

  • ja du har rett. det er det Putin advarte mot- at USA prøver å skape en polar verden,med en leder.. om eg klarer å si det klart på norsk …

 4. Mange ganger tidligere, jeg har sagt på FB at EU, NATO, USA og vestlige makten og Russiske gjeng-oligarker, som samarbeider med dem, ikke med Russiske folk og Putin, er kriminelle og de utfører fascistiske handlinger. FASCISTER viser DERES EKTE ANSIKT, når de ikke har fått sin vilje frem, til å provosere Russland. VI MÅ GÅ på DEMONSTRASJON å samle FOLK mot vestlige fascistiske makten og blodbad, som de setter rundt i verden, DETTE MÅ STOPPE!
  Forstår dere nå, hvorfor de forfalsket Russiske historier, hvorfor de forfalsket til og med om Stalin alt og viser han og Russiske folk i media svarte propaganda, verre enn Hitler? Fordi de hadde planer å gjøre igjen det samme, som Hitler med bak makten USA, startet i 1941. Hitler vart lurt av USA. Når Hitler begynte å tape, da måte USA å ta Russiske side og det var GRUNN til det. Makten kan rømme, de har egen hemmelig avtale. Men først og fremst kommer å betale for det uskyldige vestlige og Russiske borgere med blodbad. Husk dette for alltid.
  EU, NATO, USA er avslørt av mange, for GRUSOMME kriminelle saker, som de har utført i forskjellige land. De som har gjort det, de ville gå til krig, enn de kommer å stå ansikt til ansikt i internasjonale rettsak, fordi noen av dem er allerede anmeldt.
  Tror dere ERNA S. og B.B. tilfeldig støttet fascister i Ukraina i Kiev og lukket øyne på folkemord? De hadde kommando og å støtte dem. De er ansatt av makten, som befinner seg utenfor Norges grenser, derfor de kan ikke ta selvstendig avgjørelser. Gjør ikke de, som den hemmelige makten sier, så forlater de fort sin karriere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.