Konservative i EU: – Vi må være villige til å gå til krig mot Russland

0
Konservative for krig: Freudenstein til venstre

European People’s Party (EPP)  er navnet på den europeiske gruppa av konservative partier. Den omfatter de konservative og kristelig-demokratiske partiene i EU, slik som CDU og CSU i Tyskland, Moderaterna og Kristdemokraterne i Sverige, Partido Popular i Spania osv. Det er der Høyre lengter etter å bli med. De er EUs største partigruppe.

21. april 2015 holdt de et stormøte i Brussel med temaet Hearing on the State of EU-Russia Relations.

Hvis vi skal tro referatet i EU-magasinet Euracive, var det en fest for kyllinghauker av verste slag. En av hovedinnlederne på møtet var Roland Freudenstein. Han er forskningssjef og nestleder i noe som kaller seg Wilfried Martens Centre for European Studies. De er partnere med blant annet den tyske Konrad Adenauer Stiftung. Freudenstein sa at det er på tide at EU sier klart fra at man er villig til å gå til krig mot Russland.

Vi er nødt til å gjøre det klart at, ja, vi er villige til å gå til krig for det vi anser som de eksistensielle prinsippene for Europas framtid.

Euractive sier at Elmar Brok fra CDU var en av haukene på møtet. Han er leder for utenrikskomiteen i Europaparlamentet. Han har nylig gjort seg til talsmann for at EU trenger sin egen armé.

På møtet var også polske Jacek Saryusz-Wolski, som er nestleder i EPP. Han fulgte opp krigserklæringa fra Freudenstein med å si at:

Tida for prat og overtalelser (vis-à-vis Russland) er over. Nå er det på tide med tøff politikk, realistisk politikk og konsentrasjon om forsvar og sikkerhet. … Hvis vi vinner i Ukraina, vil vi en dag vinne i Russland.

Nå kan man naturligvis spørre seg hvor mye vekt man skal legge på trusler om krig fra en union uten armé. Men dette er EUs største partigruppe som omfatter mange europeiske regjeringspartier, så det at de leker med tanken om en kjernefysisk krig i Europa, burde være en advarsel.

 

Les også – Faren for atomkrig er større i dag enn under den kalde krigen

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.