FIFA og Qatar ga millioner til Clinton Foundation

12
Bill Clinton and FIFA - birds of a feather?

FIFA-skandalen er komplett. Den gjennomkorrupte Sepp Blatter ser ut til å bli gjenvalgt som president for FIFA, den internasjonale fotballføderasjonen.

Det skjer etter at flere toppfolk i FIFA ble arrestert for korrupsjon under føderasjonens kongress i Zürich.

Som om ikke det var nok, så viser det seg at FIFA har vært partner med Clinton-familiens Clinton Foundation ved flere tilfeller, i følge stiftelsens egne hjemmesider. FIFA er blitt kritisert for å ha gitt verdensmesterskapet i fotball til et diktatur som Qatar, som bruker slavearbeid for å bygge anleggene.

Nå viser det seg at Qatar 2022-komiteen ga Clinton-stiftelsen mellom $250,000 og $500,000 og at staten Qatar ga mellom 1 million og 5 millioner dollar tidligere (år ikke oppgitt).

Norge gir store beløp til Clinton-stiftelsen

Som jeg har pekt på tidligere er Norge blant de aller største bidragsyterne til Clinton Foundation. Den rødgrønne regjeringa stilte en garanti på 800 millioner kroner for Clinton-stiftelsens veldedige arbeid, og Heikki Holmås fra SV sa at «– Vi jobber godt sammen med Bill Clinton og Clinton Foundation. Vi har pengene, og Clinton er knallgod til å samle folk for å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.»

Dagbladet skriver med støtte i Finansavisen at Norge har gitt 441 millioner kroner til Clinton Foundation, som angivelig skulle gå til bistand. I følge avisa er bare 10% gått til bistand, mens svært mye er gått til «administrasjon, reiser, lønninger og bonuser».

Børge Brende fortsetter politikken til Holmås og har gitt 268 millioner til Clinton-stiftelsen, noe som fikk NRK til å spørre om dette er en investering for å få treffe den neste president Clinton når den tida kommer.

Kanskje Brende og Holmås kan treffe Hillary Clinton sammen med Sepp Blatter og emiren av Qatar – sånn bidragsytere i mellom?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Godt jobba. Håper du etter hvert klarer å finne så mye sprengstoff at hun ikke blir valgt. Har nettopp sett filmen om FN observatørene på nrk 2. Fy F… for en verden vi lever i. Saudi og Qatar får visst alt de peker på og blir så og si aldri kritisert offentlig presse.

 2. Håper også at Hillary Clinton ikke blir gjenvalgt. Når bare 10% av pengene som gis til Clinton Foundation går til formålet, er det enormt mye som går i lommene på familien

  • Stordalen gav også penger til Clinton Fundametalismen. Nå driver han og kona med noe global visvas. Jeg liker ikke sånne folk

 3. Klart at Hillary Clinton blir neste president. Om norske skattebetaleres penger leveres til Clinton Stiftelsen ( Clintonfamilien) istedet for å investeres i Norge, viser dette forakt for norske skattebetalere. Reklameverdien av «Hillary» er alt for stor til at litt negativ omtale kan hindre Clinton i å bli USA`s president. Dessuten, jeg tror ikke velgermassen tar seg bryet med å lese fakta.

 4. Ingen tvil om at FIFA er en korrupt organisasjon. Men er DET årsaken til at disse arrestasjonen, og omtalen av dette som en «skandale» kommer akkurat NÅ? Hvorfor engasjerer Storbritannias utenriksminister seg så sterkt i det å få Blatter avsatt? Har han blitt genuint opptatt av anti-korrupsjonsarbeid, sånn helt plutselig? Eller er det en selektiv interesse med geopolitiske reelle motiver?

  Kan det tenkes at noen ønsker at flere mørke skyer skal ligge over det som kanskje ellers ville blitt et vellykka fotball-VM i Russland i 2018? Og er det tilfeldig at arrestasjonene og oppblåsinga av skandale kommer rett før en kongress hvor det palestinske fotballforbundet hadde helt konkrete planer om å fremme forslag om suspensjon av Israel? Jeg vil spørre, hvor mye oppmerksomhet får dette forslaget nå? Vil det i det hele tatt nå å bli behandla, slik situasjonen har blitt? Vil sannsynligheten for at det skulle bli vedtatt øke eller bli redusert nå, etter at USA har vist sin vilje og evne til å få arrestert hvem de vil etter amerikansk anti-korrupsjonslov i nøytrale Sveits? Hvor mange vil våge å følge egen overbevisning i dette spørsmålet, og samtidig havne øverst på granskningslista til amerikanske myndigheter? Og for det tredje, hva ville den negative propagandaeffekten for Israel ha blitt om landet ble suspendert fra FIFA på grunn av mishandlinga av palestinsk fotball, FØR eller UTEN denne korrupsjonsskandalen rett i forkant? Hvordan vil Israel og deres forsvarere kunne spinne en eventuell suspensasjon, vedtatt av de samme pampene som vil gjenvelge den korrupte Blatter, nå etter dette? I hvor stor grad ville dette dempe propagandanederlaget ved en suspensasjon? Hvor sannsynlig vil det være at «ærlige» UEFA, hvor Israel er med, da vil få et økt press og styrke til å bryte med «det korrupte» FIFA?

  Det er selvsagt mulig at det bare er oppe i mitt konspirasjonsteoretiske hode at det finns noen slik årsakssammenheng, men kan noen benekte at det uansett vil være en slik virkning? I så fall, kan noen benekte at det at denne saka «sprakk» (ikke helt dekkende når det var en planlagt arrestasjon initiert av amerikanske statlige myndigheter) akkurat nå var flaks for Israel og USA?

  • Jo, jeg tror du har mye rett i dette. USA griper rett inn i FIFA. Det er nokså ekstremt.
   Målet er nok Russland, men ved å rote opp i dette, så rører de også opp så mye annet som kommer til overflaten, f.eks. Clinton Foundation, som nok GOP gjerne ser blir et tema, men som mesteparten av eliten i USA helst ikke vil snakke om.
   Jeg kjenner ikke maktforholda i FIFA, men jeg har svært liten tro på at et forslag om å suspendere Israel ville ført fram. Det er ikke i USAs, Saudi Arabias eller Qatars interesse. Til sammen er det så mye penger at de skulle klare å få kjøpt de stemmene de trenger.

 5. Så var det likheten for loven

  Hvem finansierer de fremste amerikanske politikernes valg og taler? Inkludert ekteparet Clintons? Først og fremst bankene på Wall Street, men der kan sjefene gjøre hva de vil av kriminalitet uten noensinne å bli straffet. Noe som opprører den jevne amerikaner.

  Forskjellen på FIFA og de amerikanske bankene er ikke bare at det internasjonale fotballforbundet og de arresterte utlendingene som personlig er anklaget for å være korrupte, holder til i utlandet, mens bankene og sjefene deres er hjemme i USA, men også at det personlige ansvaret for å være korrupt ikke gjelder for banksjefene som bestemmer hvilke politikere som skal få økonomisk støtte til valg og for å holde taler.

  Svimlende bøter for den epidemiske og omfattende bankkriminaliteten i Amerika må aksjonærene betale. Aldri en banksjef. Langt mindre må banksjefer noen gang i fengsel for svindel og bedrag. Som de stadig blir tatt for. Bare de siste to årene har bankene betalt 450 milliarder kroner i bøter! Som følge av kriminalitet.

  De er like verdenskjente for kriminalitet og korrupte forhold som FIFA. Likevel behandles de helt annerledes. Selv om de holder til på hjemmebane i Amerika og skulle stått nærmere til for hugg.

  Denne kommentaren om de nye og enorme bøtene til bankene sto også i The Washington Post i går. Den setter den amerikanske justisministerens jakt på korrupte fotballledere i fremmede land i et grelt lys. Den manglende likheten for loven er i hvert fall slående.

  «The personal fortunes of the bankers who profited were not touched. Shareholders, not bankers, will pay the fines. The Justice Department would have us believe that criminal banks ran profitable criminal conspiracies without involving any bankers.»

  http://www.washingtonpost.com/opinions/hold-bankers-accountable-for-their-crimes/2015/05/26/0ffe7012-0308-11e5-a428-c984eb077d4e_story.html

 6. Hei Pål du husker meg Sverre klassekamerat fra 1957 .i 3uker i 1966 så var jeg faktisk maoist før jeg tok til vettet. Jeg har jo lest mye historie , og da mener såpass mye at en faktisk får ett innblikk. Læreren i 1967 sa at hadde det vært mulig hadde han gitt meg s.

  Du var preseterist i mange fag, på tross av mange fag. Hva i all verden var det som skjedde.

  Da Vietnam krigen raste som verst, ble jeg skeptisk på de venstreradikale i gjengen i Oslo , også yte krets. Det er forskjell på å ta feil og tulle seg bort , slik som amerikanerne gjorde , og bevisst hva skal en si bevisst landkapping inkludert jævelskap hvis det var nødvendig slik som tyskerne og japanerne drev med .

  • Visst husker jeg deg, Sverre. Jeg husker at du var morsom, og jeg mener å huske at du skrev en utrolig artig stil om en dag i Holmenkollen.

 7. […] Hillary Clinton er norske politikeres favoritt, men hun er ikke like populær i USA. Uten solid støtte fra noen av de rikeste selskapene i USA, ville hun neppe ha vært kandidat. Men det er henne ledelsen i Det demokratiske partiet satser på, og de håper antakelig at hun skal få Donald Trump som motstander, slik at det skal bli lettere å framstille henne i et bedre lys. Skjønt, de skal få en jobb da også, Hillary og Bill Clinton er beryktet for sin korrupte økonomi. […]

 8. […] Hillary Clinton er norske politikeres favoritt, men hun er ikke like populær i USA. Uten solid støtte fra noen av de rikeste selskapene i USA, ville hun neppe ha vært kandidat. Men det er henne ledelsen i Det demokratiske partiet satser på, og de håper antakelig at hun skal få Donald Trump som motstander, slik at det skal bli lettere å framstille henne i et bedre lys. Skjønt, de skal få en jobb da også, Hillary og Bill Clinton er beryktet for sin korrupte økonomi. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.