FIFA og Qatar ga millioner til Clinton Foundation

0
Bill Clinton and FIFA - birds of a feather?

FIFA-skandalen er komplett. Den gjennomkorrupte Sepp Blatter ser ut til å bli gjenvalgt som president for FIFA, den internasjonale fotballføderasjonen.

Det skjer etter at flere toppfolk i FIFA ble arrestert for korrupsjon under føderasjonens kongress i Zürich.

Som om ikke det var nok, så viser det seg at FIFA har vært partner med Clinton-familiens Clinton Foundation ved flere tilfeller, i følge stiftelsens egne hjemmesider. FIFA er blitt kritisert for å ha gitt verdensmesterskapet i fotball til et diktatur som Qatar, som bruker slavearbeid for å bygge anleggene.

Nå viser det seg at Qatar 2022-komiteen ga Clinton-stiftelsen mellom $250,000 og $500,000 og at staten Qatar ga mellom 1 million og 5 millioner dollar tidligere (år ikke oppgitt).

Norge gir store beløp til Clinton-stiftelsen

Som jeg har pekt på tidligere er Norge blant de aller største bidragsyterne til Clinton Foundation. Den rødgrønne regjeringa stilte en garanti på 800 millioner kroner for Clinton-stiftelsens veldedige arbeid, og Heikki Holmås fra SV sa at «– Vi jobber godt sammen med Bill Clinton og Clinton Foundation. Vi har pengene, og Clinton er knallgod til å samle folk for å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.»

Dagbladet skriver med støtte i Finansavisen at Norge har gitt 441 millioner kroner til Clinton Foundation, som angivelig skulle gå til bistand. I følge avisa er bare 10% gått til bistand, mens svært mye er gått til «administrasjon, reiser, lønninger og bonuser».

Børge Brende fortsetter politikken til Holmås og har gitt 268 millioner til Clinton-stiftelsen, noe som fikk NRK til å spørre om dette er en investering for å få treffe den neste president Clinton når den tida kommer.

Kanskje Brende og Holmås kan treffe Hillary Clinton sammen med Sepp Blatter og emiren av Qatar – sånn bidragsytere i mellom?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.