FIFA og Qatar ga millioner til Clinton Foundation

0
Bill Clinton and FIFA - birds of a feather?

FIFA-skandalen er komplett. Den gjennomkorrupte Sepp Blatter ser ut til å bli gjenvalgt som president for FIFA, den internasjonale fotballføderasjonen.

Det skjer etter at flere toppfolk i FIFA ble arrestert for korrupsjon under føderasjonens kongress i Zürich.

Som om ikke det var nok, så viser det seg at FIFA har vært partner med Clinton-familiens Clinton Foundation ved flere tilfeller, i følge stiftelsens egne hjemmesider. FIFA er blitt kritisert for å ha gitt verdensmesterskapet i fotball til et diktatur som Qatar, som bruker slavearbeid for å bygge anleggene.

Nå viser det seg at Qatar 2022-komiteen ga Clinton-stiftelsen mellom $250,000 og $500,000 og at staten Qatar ga mellom 1 million og 5 millioner dollar tidligere (år ikke oppgitt).

Norge gir store beløp til Clinton-stiftelsen

Som jeg har pekt på tidligere er Norge blant de aller største bidragsyterne til Clinton Foundation. Den rødgrønne regjeringa stilte en garanti på 800 millioner kroner for Clinton-stiftelsens veldedige arbeid, og Heikki Holmås fra SV sa at «– Vi jobber godt sammen med Bill Clinton og Clinton Foundation. Vi har pengene, og Clinton er knallgod til å samle folk for å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.»

Dagbladet skriver med støtte i Finansavisen at Norge har gitt 441 millioner kroner til Clinton Foundation, som angivelig skulle gå til bistand. I følge avisa er bare 10% gått til bistand, mens svært mye er gått til «administrasjon, reiser, lønninger og bonuser».

Børge Brende fortsetter politikken til Holmås og har gitt 268 millioner til Clinton-stiftelsen, noe som fikk NRK til å spørre om dette er en investering for å få treffe den neste president Clinton når den tida kommer.

Kanskje Brende og Holmås kan treffe Hillary Clinton sammen med Sepp Blatter og emiren av Qatar – sånn bidragsytere i mellom?

Forrige artikkelFLIGHT MH17 Why we still don’t know what happened
Neste artikkel– En ufattelig sammensvergelse
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).