USA skal trene Ukrainas høyreekstreme nasjonalgarde

3
Azov-bataljonen bruker klassiske nazisymboler

USA planlegger å sende soldater til Ukraina i april for å trene opp enheter av Ukrainas Nasjonalgarde, melder Associated Press. Innenriksminister Arsen Avakov skriver på Facebook at de enhetene som skal trenes opp kommer fra Azov-brigaden, altså en beryktet høyreekstrem brigade under ledelse av fascister og nazister. De bruker bruker SS-runen Wolfsangel som sitt merke. Avakov skriver at treninga vil foregå nær den polske grensa og at 290 amerikanske fallskjermsoldater og 900 nasjonalgardister skal delta. Oberst Steve Warren sier på vegne av Pentagon at troppene kommer fra den 173dje Airborne Brigade som har base i Vicenza.

For å starte treninga har man valgt 20. april, også kjent som Hitlers fødselsdag.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Det ser ut til at vi har å gjøre med hva man kan kalle et tveegget sverd:

    «Despite the desire of many in the Azov to bring violence to Kiev when the war in the east is over, the battalion receives funding and assistance from the governor of Donetsk region, the oligarch Serhiy Taruta. An aide to Taruta, Alex Kovzhun, said the political views of individual members of Azov were not an issue, and denied that the battalion’s symbol had Nazi undertones.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.