USA har baser i minst 74 land

0

USA-baser

Den uunnværlige nasjonen har baser i minst 74 land over hele verden i følge offisielle tall fra USA. Det er qz.com som skriver dette:

According to official information provided by the Department of Defense (DoD) and its Defense Manpower Data Center (DMDC) there are still about 40,000 US troops, and 179 US bases in Germany, over 50,000 troops in Japan (and 109 bases), and tens of thousands of troops, with hundreds of bases, all over Europe. Over 28,000 US troops are present in 85 bases in South Korea, and have been since 1957.

Altogether, based on information contained in the DoD’s latest Base Structure Report (BSR), the US has bases in at least 74 countries and troops practically all over the world, ranging from thousands to just one in some countries (it could be a military attaché, for instance).

By comparison, France has bases in 10 countries, and the UK has bases in seven.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMer dårlig nytt for kreasjonister
Neste artikkelFanden tar vare på sine
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).