USA: Andelen sysselsatte rekordlav

3

Amerikanske myndigheter har lenge sagt med Kåre Willoch: – Nu går alt så meget bedre. Men den annonserte oppgangen kommer ikke, og de siste tallene fra arbeidsmarkedet tyder på det stikk motsatte: Ikke på svært lang tid har en så stor del av befolkninga vært utenfor arbeidstyrken.

De to siste månedene har tallet på dem som ikke er i jobb i USA økt med 631.000. Da hjelper det ikke så mye at man kan vise til 126.000 nye jobber. På forhånd gikk prognosene ut på at det ville være 247.000 nye jobber. Det virkelige tallet er altså en veritabel kalddusj.

Sysselsettingsgraden i USA er nå nede på 62,7% og har ikke vært så lav noen gang siden februar 1978.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Hvorfor komme med så negative nyheter på en gledens dag, Steigan. Jeg hørte i dag at minstelønningene skulle stige hos Walmart. Hurra! Den nye minstelønnen er visstnok 9 $ timen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Nei, det er ikke mye å rope hurra for. Lønnen hos Walmart er så dårlig at store grupper av de ansatte må ha offentlige tilskudd til lønna for å klare seg. Tragisk. Det virker som mange norske arbeidere har sovet i timen. De tror at de høye lønningene her i landet vil fortsette uten innsats fra fagforeninger. Hvis ikke folk skjønner alvoret, er jeg redd vi snart havner i samme situasjon som USA.

  Men det var en ting jeg ville spørre deg om. Den norske sysselsettingen falt i 2013 og er nå 3 % lavere enn før finanskrisen. Dette er katastrofe, men media og politikere snakker knapt om det. De snakker bare om at vi er så rike og om den lave arbeidsledigheten.

  Har du eller noen andre en forklaring på det?

  • Jeg skrev om dette for vel et år siden. Jeg må sjekke det opp på nytt for å kunne svare ordentlig.

 2. En ting til som kanskje gjør situasjonen verre en det ser ut til. Mange i arbeiderklassen har ikke fulle jobber og er i realiteten undersysselsatt. Er det noen som vet hvor mye man skal jobbe for å komme med i statistikken?

  En ting til om elendigheten i USA. Eldrebølgen er på vei og mange gamle vil bo hjemme så lenge som mulig. Dette skaper mange nye arbeidsplasser. Men det er elendig betalt, under 9 dollar timen tror jeg. Og så får de ikke betalt mellom oppdragene, f.eks. hvis de må kjøre et stykke til neste «kunde».
  Hørte jeg noen i bakgrunnen klage over lønns- og arbeidsforhold i hjemmesykepleien her i landet?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.