USA: Andelen sysselsatte rekordlav

0

Amerikanske myndigheter har lenge sagt med Kåre Willoch: – Nu går alt så meget bedre. Men den annonserte oppgangen kommer ikke, og de siste tallene fra arbeidsmarkedet tyder på det stikk motsatte: Ikke på svært lang tid har en så stor del av befolkninga vært utenfor arbeidstyrken.

De to siste månedene har tallet på dem som ikke er i jobb i USA økt med 631.000. Da hjelper det ikke så mye at man kan vise til 126.000 nye jobber. På forhånd gikk prognosene ut på at det ville være 247.000 nye jobber. Det virkelige tallet er altså en veritabel kalddusj.

Sysselsettingsgraden i USA er nå nede på 62,7% og har ikke vært så lav noen gang siden februar 1978.

 

 

Forrige artikkelNorsk militærutstyr bak angrepet i Jemen
Neste artikkelLik i gatene i Aden, men Saudi Arabias allierte bremser FN-inngrep
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).