US spesialkommandoer i 81 land (sjekk ditt eget)

0

The Wall Street Journal (WSJ) (ikke den typiske kritikeren av USAs imperialisme) har offentliggjort dette kartet over US Special Commands:

US special command

WSJ skriver:

These days, the sun never sets on America’s special-operations forces. Over the past year, they have landed in 81 countries, most of them training local commandos to fight so American troops don’t have to. From Honduras to Mongolia, Estonia to Djibouti, U.S. special operators teach local soldiers diplomatic skills to shield their countries against extremist ideologies, as well as combat skills to fight militants who break through.

Artikkelen nevner Exercise Flintlock. Der var også det norske forsvaret med på en eller annen måte. Dersom vi hadde hatt kritiske medier i Norge, ville de ha stilt to spørsmål: Hva gjør US Spec Ops i Norge? og Hvordan og hvor deltar det norske forsvaret sammen med US Spec Ops?

PS: Kartet er neppe fullstendig Styrkene er i Kina og India, men ikke i Syria og Libya? Ikke i Venezuela, Brasil og Sør-Afrika? Hm.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelSahra Wagenknecht: EU policy has destroyed Ukraine and damaged Europe
Neste artikkelGrensa mellom krig og fred
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).