De vil forby kontanter

0

Det har lenge vært klart at den globale eliten ønsker å forby kontanter. Nå har Frankrike og en av verdens største banker tatt hvert sitt skritt i den retninga. I Sveits er det reist forslag om avgifter på kontanter.

Fra og med mars 2015 har storbanken Chase innført restriksjoner på kontanter i enkelte markeder. De nekter låntakere å bruke kontanter til å betale kredittkortgjeld og lån, deriblant billån. Banken har også innført forbud mot å ha kontanter i bankbokser.

Frankrike har innført en serie restriksjoner mot kontanter:

  • Grensa for å betale kontant senkes fra 3000 € til 1000 €.
  • Turister kan betale 10.000 € i kontanter mot tidligere 15.000 €.
  • Tidligere kunne franskmenn fritt, uten å legitimere seg, veksle inn 8.000 € i fremmed valuta, nå er grensa redusert til 1.000 €.
  • Hvis en bankkunde i løpet av en måned tar ut mer enn 10.000 € fra sin egen bankkonto, skal banken varsle myndighetene.

I Sveits foreligger det et forslag om å innføre gebyrer på kontanter.

Sjefsanalytikeren i Baader Bank, Robert Halver, regner med at en følge av negativrenter i stadig flere sentralbanker, vil bli at man avskaffer kontanter i Europa. Dermed vil folk ikke kunne beskytte seg mot negative renter, sier han. Regjeringene frykter run på bankene på grunn av at rentene nå er negative i mange land.

Gjennom å avskaffe kontanter vil eliten ha en fullstendig kontroll over alle innbyggernes transaksjoner ned til de aller minste beløp. Man kan også effektivt sette en person ut av spill ved simpelthen å blokkere vedkommendes digitale konti. George Orwell: Den hadde du ikke tenkt på!

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.