De vil forby kontanter

19

Det har lenge vært klart at den globale eliten ønsker å forby kontanter. Nå har Frankrike og en av verdens største banker tatt hvert sitt skritt i den retninga. I Sveits er det reist forslag om avgifter på kontanter.

Fra og med mars 2015 har storbanken Chase innført restriksjoner på kontanter i enkelte markeder. De nekter låntakere å bruke kontanter til å betale kredittkortgjeld og lån, deriblant billån. Banken har også innført forbud mot å ha kontanter i bankbokser.

Frankrike har innført en serie restriksjoner mot kontanter:

 • Grensa for å betale kontant senkes fra 3000 € til 1000 €.
 • Turister kan betale 10.000 € i kontanter mot tidligere 15.000 €.
 • Tidligere kunne franskmenn fritt, uten å legitimere seg, veksle inn 8.000 € i fremmed valuta, nå er grensa redusert til 1.000 €.
 • Hvis en bankkunde i løpet av en måned tar ut mer enn 10.000 € fra sin egen bankkonto, skal banken varsle myndighetene.

I Sveits foreligger det et forslag om å innføre gebyrer på kontanter.

Sjefsanalytikeren i Baader Bank, Robert Halver, regner med at en følge av negativrenter i stadig flere sentralbanker, vil bli at man avskaffer kontanter i Europa. Dermed vil folk ikke kunne beskytte seg mot negative renter, sier han. Regjeringene frykter run på bankene på grunn av at rentene nå er negative i mange land.

Gjennom å avskaffe kontanter vil eliten ha en fullstendig kontroll over alle innbyggernes transaksjoner ned til de aller minste beløp. Man kan også effektivt sette en person ut av spill ved simpelthen å blokkere vedkommendes digitale konti. George Orwell: Den hadde du ikke tenkt på!

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


19 KOMMENTARER

 1. Om vi skall ha en diskusjon om det det kontantløse samfunnet (det skall vi ikke ha) så begynn med å utdanne mennesker i hvordan det monetære systemet virker og ta deretter fra private aktørers rett å skape penger 🙂

  Dvs

  “The modern banking process manufactures currency out of nothing. The process is perhaps the most astounding piece of slight hand that was ever invented…If you want to be slaves of the bankers, and pay the cost of your own slavery, then let the banks create currency”.

  • Den store ulven er utentvil den totale kontrollen en bank får over individet. Men hva om strømmen går?

   Senest for en månedstid siden opplevde noe ganske så rart. Jeg skulle betale med kort på kortterminalen på bensinpumpa. Jeg fikk ikke godtatt kortet pga av feil i systemet. Jeg kjørte inn på alle åpne stasjoner på kvelden og fikk ikke til å betale med kortet, selv om kortet var fult av penger, og jeg hadde netttilgang og kunne enkelt føre over mer penger om det var nødvendig. Men fikk ikke til å betale med kort.

   Hva om strømmen går? Dette er allerede ett reelt problem at nettsystemene for betaling av kort inneholder masse feil. Dette er til tross for at man har strøm. Slik jeg ser det er systemene nå i dag for svake til at man kan fjerne kontanter, simpelthen fordi i nyere tid har flere av oss opplevd at de ikke kan betale med kort, til tross for alt skal tilsynelatende være greit fra min side og banken sin side.

   Bare i det siste året har det vært adskillelige feil på ulike elektroniske systemer. Det er alt fra at alle tog plutselig stanser(NSB), til at hele banker går offline i perioder. Det virker som at disse elektroniske problemene øker kraftig. Og at ingen riktig ser en sammenheng i hvorfor dette skjer. Ærlig talt så har jeg selv ikke svaret på hvorfor kortet mitt, til tross for at det er helt nytt, og er rikelig på elektronisk mynt, ikke lot seg betales med den kvelden. Men jeg har senere lest om flere tilfeller hvor elektronikken får stanset hele system, blant annet hos NSB i mai i år. De kaller det App- feil, men tro meg, det må være noe annet enn som så. For i mai var det flere feil på det elektroniske systemet i både bank og i offentlige systemer.

   Årsakene til at disse elektroniske feilene skjer kan være mange. Alt fra sterk solaktivitet med mer. Men jeg skulle gjerne vist eksakt hva som er problemet med elektronikken nå i April og Mai i år, fordi det har vært en del.

   Tenk bare hvilken krise det kan bli om slike tilstander varer over fler dager i forhold til elektroniske blåresepter, og vanskeligheter for å komme seg på nett både til bank og næring og til privatbruk. Vi er ganske så avhengig av stabilt elektronisk nett, og kontanter fungerer ypperlig til å holde de uballansene som er allerede nå i dag, litt mer i sjakk.

   Vi trenger kontantene mer enn noen gang nå. For elektroniske systemer går offline oftere enn før. Og siden den utrolige ubehagelige opplevelsen med å ikke få til å betale for drivstoff med bankkort,har jeg alltid noen kroner med på i kontanter. Dette ble jeg våken på nå i år, og jeg synes at alle burde ha kontanter på seg, for å unngå ubehagelige situasjoner. For kontantene funker uansett.

   Så JA til kontanter, fordi elektronikken kan man ikke stole helt og fult på! Enkelt og greit!

 2. For ikke mange ti-år siden var prisene på varer i to utgaver-Kontant ,eller På avbetaling.Den siste var høyere.
  Nå er ofte ikke prisene oppgitt.Kommer du med kontanter,over et visst beløp,koples politiet inn.»Den som ikke er forgjjeldet er en potensiell fare.»Det er det samme,for husholdninger som for stater.Men det er jo den stadig økende gjeld som er problemet,også i Norge.Finansministeren er tydelig på det.
  Hva gjøres da? Man leter etter veier ut av den deflasjonen,som øker gjelda.For stater blir det krav om «sparing-privatisering,» og tømming av div.konti.(Hellas støvsuger egne tilganger for tiden.)
  At man da «vil forhindre bank-run,» er forståelig.Værre er det,at det stirres i de største sparebøssene.:Pensjonsfondene.Som ikke klarer å bevare sine forpliktelser.Tysk dagspresse er fulle av slike realistiske scenarier.Ikke så i Norge.Her tales det istedet om det uhorvelig store SPU-Statens Pensjonfond Utland-som ikke er knyttet med en penny til framtidige norske pensjoner.

  Samtidig lages det moro-program om «Luksusfellen,» og harmdirrende reportasjer om grådige banker som tar seg betalt for boliglån.
  Det hele er ,for den som bruker hodet til å tenke med,en glimrende illustrasjon på den forgjeldede og moralistiske middelklasses selvoppfatning.»Penger ,i form av kontanter,er umoderne og dyrt.»»Om bare alle gjorde som oss,skaffet seg viktige jobber,og bosatte seg i pene .områder,så ville alt gå bra.»Alt mens de legger løkken rundt sin egen hals. At bare den overlever,som har beskikket sitt hus,slik at tapene må tas av andre,det angår ikke «oss.» Ikke før husene er redusert i verdi ,til under belåningen.Da mister også banken sin sikkerhet i -lånet.Bankene reddes,kontoene reddes i en viss grad-så langt «garantiene» rekker.Alt mes lønnsnivåene senkes ,til minste felles global/Europeiske nivå.Og makten blir liggende i de overnasjonale bank-og finansinstitusjoner.

  Kontanter vil da kunne være veklsepenger ,til tiggere og daglønnere.Middelklassen vil være fullt opptatt med å klatre oppover,og sloss mot fallet ned på daglønner -statusen.

 3. Hei Pål – interessant dette. Jeg har nemlig nettopp oppdaga her hjemme at jeg på legekontor, og apotek tror jeg – blir belasta med gebyr når jeg betaler i kortmaskinen deres. Kr. 5 på fastlegekontoret ihvertfall. Jeg kan betale kontant sier de der – og slippe gebyret. De sier det er en ny regel som har kommet – og visstnok skal gjelde for flere kortbetalinger etterhvert. Dette kan vel ikke stemme vel? Da blir det jo ennå verre hvis de presser på oss kontantfrie samfunn. Vet du (som jo vet så mye) noe om dette?

  • De kommer til å tvinge oss til å bruke digitale tjenester, og et skritt på veien vil være å legge gebyr på kontant betaling. Når vi så er over på det heldigitale, kan de legge på avgifter som det passer dem, slik de nå sømløst øker bomavgiftene når vi bruker Autopass.

   • Erkedruiden sier det således:

    «With that in mind, it’s time to talk about the downsides of dependency.

    First of all, dependency is expensive. In the struggle for shares of a shrinking pie in a contracting economy, turning any available dependency into a cash cow is an obvious strategy, and one that’s already very much in play. Consider the conversion of freeways into toll roads, an increasingly popular strategy in large parts of the United States. Consider, for that matter, the soaring price of health care in the US, which hasn’t been accompanied by any noticeable increase in quality of care or treatment outcomes. In the dog-eat-dog world of economic contraction, commuters and sick people are just two of many captive populations whose dependencies make them vulnerable to exploitation. As the spiral of decline continues, it’s safe to assume that any dependency that can be exploited will be exploited, and the more dependencies you have, the more likely you are to be squeezed dry.»

    http://thearchdruidreport.blogspot.no/2015/04/a-field-guide-to-negative-progress.html

 4. Vi er snart under ESA. Noen som har innvendinger basert på nrk dokumentaren «Europas syke økonomi»?

 5. Stemningsrapport fra hovedgata i en liten by på sørlandet, lørdag 25. april om formiddagen:

  Jeg bor sentralt i denne byen. Noe annet er knapt mulig, så liten som er. Den forbanna blårussen. Jeg sa det til dem da de kom dundrende i ti tonn stereoanlegg og med dansende fortropper gjennom våre trange gater i et slags forsøk på å øve seg til 17. mai. -Forbanna blåruss! ropte jeg. -Dere er stolte nå hva? Sittet i tre år og regnet på hva jeg ikke skal ha i pensjon når jeg blir virkelig gammal, hva? Hvis dere ikke hadde tenkt å kverke meg før det da, hva? For lokalsykehuset har rollemodellene deres faenmeg lagt ned! Jævla bankmennesker! Bankmennesker, sier jeg! Dere er sånne som hjelper folk med problemer de ikke hadde hatt uten dere! Dere vet hva som er problemet med bankvitser hva? Det skal jeg fortelle dere! Det er at bankmennesker ikke synes de er morsomme, og ingen andre synes de er vitser! Men dette skal dere vite: Forrige kull med økonomer blir i dette øyeblikk slept til skafottet! ♫ Opp alle jordens bundne treeeelleeee! ♫♪ Akkurat før «Opp, I som sulten knuget haaar!» ser jeg i øyekroken at til og med nestoren i Rødts lokallag rødmer litt og sjekker datoen på klokka. -Opp I som sulten knuget haaar! Og de revirmarkeringene dere driver med helt nede i felles strandsone i form av porter og gjerder og hekker og brygger og rederens oldemor og elskerinner kan dere bare drite i! Og der kommer onkel politi, faktisk, og han lurer på hva som skjer her? -Vi øver oss, sier jeg! Framtidas bankmennesker øver seg på 17. mai, bankmenneskevirksomhet og hensynsløshet, og jeg øver til 1. mai og revolusjonen! -Jasså. Når kommer den? -Før du aner, klassepurk, før du aner! Jeg tror jeg hadde levert inn lua jo før jo heller, for å si det sånn! -Jeg går snart av for alderen uansett jeg, så det blir nok noen andre som får bale med dere hvis dere noen gang kommer så langt. Men du må vise respekt for politiet, ellers må vi ta deg inn for ordensforstyrrelse. -En mann!? Ordensforstyrrelse?? Hvis det er noen som forstyrrer tingenes naturlige orden her, så er det da for svarte ikke meg, men disse bedritne jyplingene av noen bankmennesker in spe! -Russen har lov å marsjere her i dag, sier onkel. -Mulig det, men de går feil vei! forklarer jeg. -Banken er der oppe! Eller forresten, saldoen sjekker de vel på mobilen i dag! Mobilen! Fnys! Nei, da jeg var ung … men samma kan det værra! Greit, jeg går hjem og justerer siktet på spretterten min, og så om et par dager lokker jeg hele kullet ut på en lekter med løfter om gratis Dom Pérignon og deltakelse i Paradise Hotel før jeg sleper den til havs og drar ut bunnventilen.

 6. Kontantbruk er den rimeligste, og sikreste , løsningen for butikken. – Og dermed også for kundene som selvfølgelig får påslag på omkostninger i prisen. Visa tar 2-20% på alle transaksjoner. Bankacept er billigere, men kontanter er uansett rimeligst, og gir dermed lavere butikkpriser, itillegg til at kjøp ikke kan spores. ( ww.psi.no)

 7. «Utopien om hvert individ, sin produktpris, rykker nærmere: Big Data og tingenes internett muliggjør en prisdiskriminering av første grad og gir enhver kunde en individuell pris utregnet av algoritmer på grunnlag av elektroniske data fra surfeatferd, shoppinghistorikk og atferdsmønstre.»

  http://www.kulturverk.com/2015/04/26/essay-vannet-vi-svommer-i/

  Dette er også et viktig aspekt ved kortbruk, og handlemønsteret vårt vil helt sikkert benyttes av korporasjonene til å skreddersy individuell annonsering og prissammensetning. De som benytter kontanter får maskineriet til å skurre. Korporasjonene ønsker en fullstendig kundeprofil på hver enkelt av oss, derfor ønsker de det kortløse samfunnet.

  Korporasjonene og statsapparatet har her felles sak, om enn med ulikt utgangspunkt.

  • Vi HAR bytteøkonomi. Og penger er byttemidler/tall. Slik at spesialister kan verdisette innsats og bytte mot andre spesialister (oss alle).Det er denne spesialiseringen og effektiviseringen av hoder og henders innsats som skaper velferd i et samfunn.

   Dessverre blir vårt økonomiske system styrt av bakmenn som innbiller oss at penger har en egenverdi, og renter på penger (tall) er det samme som korn på akset eller potetknolle-vekst i jorda.
   Slik at vi ikke ser at et samfunn ikke trenger gull/ internasjonal valuta hvis det har valuta i seg selv; arbeidskrefter/arbeidslyst og forutsigbarhet i et riktig økonomisk system. Der renter kun brukes til å regulere byttemiddelverdien etter lønn og prisvekst. ( altså svakt fallende grunnet stadig teknisk/teknologisk utvikling.)
   Nå brukes renter som en kontroll og makt-våpen fra verdens økonomi styrere ( folkene bak FED.) Der land etter land kan sendes ut i økonomisk «krise». «De som styrer det økonomiske systemet styrer politikken, lokalt og globalt.»
   I et slikt slave-system kaller vi det «dårlige tider» når stabburene begynner å bli fulle, arbeidsbehovet synker, og priser og lønninger går nedover. Og «gode tider» når vi mangler det meste og må arbeide 24/7, renter blir SATT opp ( renter «stiger» ikke og priser/lønninger stiger.

   Vi bør også vite at et samfunns viktigste marked er eget hjemmemarked. All produksjon MÅ ikke sendes verden rundt og penge-sammenliknes med barnearbeid i India og Kina, slik globalistene vil.
   Samarbeid om produksjon over landegrenser, og vennskapelig konkurranse- ikke handelskrig, er noe annet.

 8. Jeg trodde aldri at jeg skulle nikke gjenkjennende til en kommunist sin uttalelser men her treffer Hr. Steigen blink. Denne skal jeg dele videre. Dette har jeg og snakket om lenge men folk bare le når jeg maser om dette med at vi som enkeltmenneske slipper kontrollen over våre vanlige liv.
  Fra neste vår styrer og myndighetene strømmen vår, fordi det skal monteres AMS-strømmålere, strømmålere som gjør at el-selskapene har kontroll på vårt strømforbruk i sanntid. De kontrollerer oss hele tiden fra 2019. Det blir rushtidsavgift på strøm, NVE mener at man på denne nye måten og kan slå av strøm hjemme hos folk hvis det er «overbelastning». Enkelte jubler også fordi de nå ser at man kan slå av varmtvannstanken hos folk, når disse ikke er hjemme.

  Så er det oss overvektige. Se for dere at vi kommer inn på REMA og vil handler 5x 200g sjokoladeplater. De kjøres i kassen og når man skal betale med kort, kommer varselet opp på displayet. Beklager, men du har ikke tilgang til å kjøpe sjokolade, fordi du er registrert som overvektig. Den så du ikke komme, Orwell…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.