Vatikanet tar trusselen fra IS alvorlig

3
Propagandatidsskriftet til Den islamske staten

Vatikanets sikkerhetssjef, Domenico Giani, sa 2.3.2015 at «Vatikanet tar trusselen fra IS alvorlig.»

Trusselen er reell. Dette er kommet fram gjennom mine samtaler med italienske og utenlandske kolleger, sa Domenico Giani. Men for øyeblikket kjenner vi ikke til noen konkrete planer for angrep på Vatikanet eller paven.

Dette sa han i et intervju med det italienske polititidsskriftet Polizia Moderna, og det er første gang Vatikanet offisielt bekrefter at man tar truslene fra IS på alvor. Men Giani la også vekt på at Vatikanet pleier tett kontakt med muslimske land og at man får «mye verdifull informasjon om IS» derfra. Og han understreket også at truslene ikke kom til å endre den åpne stilen til pave Francis.

Truslene fra Den islamske staten kom i forbindelse med at IS offentliggjorde videoen av den angivelige halshoggingen av de 21 koptiske kristne i Libya. «Vi befinner oss sør for Roma,» het det i det truende budskapet. Sjøveien er det mye kortere mellom Libya og Italia enn mellom Danmark og Norge, så det er ikke overraskende at både Vatikanet og Italia tar dette alvorlig. Selv nordmenn ville ha blitt skeptiske om det hadde vært et hodekappende kalifat med base i Skagen.

I oktober 2014 publiserte Den islamske statens propagandamagasin Dabiq en fotomanipulasjon der dt svarte IS-flagget vaiet over Petersplassen i Roma og IS-talsmannen Abu Muhammad al-Adnani sa:

Vi vil erobre deres Roma, knekke korsene deres, gjøre kvinnene deres til slaver, ved Allahs vilje, den opphøyde … og hvis vi ikke rekker det vil våre barn eller barnebarn gjøre det, og de vil selge deres sønner på slavemarkedet.

Denne trusselen ble gjentatt i et videobudskap fra samme al-Adani i januar 2015.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. – Men foreløpig er det, historisk sett, pavekirken som har påført verden mest inkvisisjon og lidelser, selv om IS kommer løpende etter.
    ( Hvis det ikke kun er skremselspropaganda & knurring. Noen av de sluppede, knurrende/skremmende, videoene er riktignok halvvveis godt produsert, men…)

  2. Det kommer pressemeldinger om at Saudi skal bekjempe is. Propagandaen har nådd en slik høyde at man vet ikke om man skal le eller gråte.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.