Renzi i Moskva: Strategisk samarbeid mellom Italia og Russland

2

Den italienske statsministeren Matteo Renzi har ikke latt den nye kalde krigen avspore forholdet mellom Russland og Italia fullstendig. 5. mars 2015 møtte han Vladimir Putin i Moskva og diskuterte fortsatt strategisk samarbeid mellom de to landa. Det er Corriere della Sera som melder dette.

De to lederne var enige om å samarbeide om energi, industri, romfart og atomenergi. I følge Putin var det «ikke et område der de ikke vil samarbeide». Samarbeidet mellom Italia og Russland har lange tradisjoner, også under den forrrige kalde krigen. Italienske FIAT bygde for eksempel en bilfabrikk i byen Tolyatti, oppkalt etter den italienske kommunistlederen Palmiro Togliatti.

Matteo Renzi tok opp krisa i Libya, som for Italia er en svært reell krise, som han sa. Den islamske staten i Libya har som kjent truet med aksjoner mot Italia fra Libya. Renzi la vekt på at Italia har bruk for samarbeid med Russland i kampen mot denne trusselen, også i FNs sikkerhetsråd. Han brukte også anledningen til å invitere Putin til å besøke verdensutstillingen EXPO i Milano 10. juni.

En tredel av Italias gassbehov dekkes gjennom import fra Russland. Verdien av handelen mellom Italia og Russland var i 2013 på 31 milliarder €. For et Italia i stagnasjon og krise er ikke det noe man ønsker å ta lett på. Italia trenger samarbeidet med Russland, og Renzis besøk understreker at han ikke tenker å la krigspartiet i Washington ødelegge det.

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. Lovende, hvis verdenshegemoniet sprekker. Selv om Italia har vært en logrende hund overfor USA/Israels herjinger i mange år, kan man håpe på bedring nå når mafioso har mistet makt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.