USAs tidligere ambassadør i Sovjetunionen: Det var neppe Putin som sto bak drapet

0

USAs tidligere ambassadør i Sovjetunionen, James F. Matlock har skrevet en artikkel om  drapet på Boris Nemtsov som går stikk imot gruppetenkninga i Washington og Vesten forøvrig. Matlock formidler en analyse han har mottatt fra en av sine kilder i Russland, og den er vel verdt å lese.

I do not think Putin was behind this. The reason is that a murder in the center of Moscow literally at the walls of the Kremlin discredits him and the security apparatus. The Kremlin Walls and the Bekhlimishevskaya Tower frame the scene with St. Basil’s to the right. It is simply difficult to imagine a location that could include more symbols of the Russian state. It looks like a frame up. I can’t help remembering how in the 1990′s, one way to get an adversary to capitulate in a fight over a company was to show him his security had been breached. (This is one of the reasons that Yanukovich fled when he did–because he could no longer count on the loyalty of the people providing physical protection.) This may be unfair. After all, road and pedestrian traffic are not checked in the area. Everything is filmed and there are certainly many police nearby, but no one is going to stop you if you bring arms into the area and try to murder someone. How would they know? So it may be unfair, but that’s the way it’s going to be perceived–as a highly symbolic breach of security. It’s hard for me to imagine that there won’t be personnel changes over this.

Les resten av artikkelen her: Is Nemtsov’s Murder a Replay of Kirov’s?

Les også Et mord i Moskva

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHellas og Kina vil ha tettere samarbeid
Neste artikkelUSA:s mediadominans måste brytas
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).