USA-alliert er nå IS-leder i Libya

0
Belhadj og John McCain

Det burde ikke komme som noen overraskelse, men det er en sterk bekreftelse på USAs politikk, når det nå viser seg at en av USAs (og Norges) fremste støttespillere under krigen i Libya, Abdelhakim Belhadj, nå står fram som en av lederne for Den islamske staten i Libya.

I 2011 ble Belhadj holdt fram som en «frihetskjemper» av USA og NATO. Han ble lovprist av John McCain og etter at USA og NATO hadde ødelagt Libya ble han utnevnt til militærkommandant i Tripoli.

Informasjoner fra en ikke navngitt amerikansk etterretningsoffiser bekrefter nå at Belhadj nå leder Den islamske statens treningssenter i det østlige Libya ved byen Derna.

Belhadj har en fortid som mujahedin i Afghanistan dit han kom via Saudi Arabia. Han ble med i Taliban og utviklet et nært forhold til al-Qaida. Han ble arrestert av USA og havnet i CIA-fengsel i Thailand. Han ble så returnert til Libya, der han satt i fengsel i sju år. I Libya fungerte han som en agent for CIA og britiske MI5.

Senator John McCain er avbildet sammen med Belhadj der førtsnevnte gir sistnevnte en utmerkelse for trofast innsats for USA.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.