Ukraina: – Kolomoiskis hird blokkerer Ukrnafta, Porosjenko forlanger den fjernet

10
Kolomoiskis hird ved Ukrnafta

Striden mellom oligarkene i Ukraina hardner. Sjokoladekonge og president Petro Porosjenko ønsker å sikre statlig kontroll over oljeselskapet Ukrnafta der den jødiske oligarken Igor Kolomoiski har 42% av aksjene. Dette toppet seg foreløpig med at Kolomoiski sendte en del av sin private hird for å blokkere inngangen til Ukrnafta. Porosjenko krevde at soldatene skulle fjernes, og sa at vi kan ikke la noen ha sine egne lommearméer her til land. Det skulle han eventuelt ha tenkt på før, for det er en kjent sak at Kolomoiski har vært svært rundhåndet i sin økonomiske støtte til de høyreekstreme militsene.

Kyiv Post, som er finansiert av CIA, forteller om konflikten mellom oligarkene og sier også at sikkerhetstjenesten i Kiev mistenker folk i Dnipropetrovsk som står svært nær Kolomoiski for organisert kriminalitet, som både omfatter økonomiske forbrytelser og mord.

Kolomoisky’s Privat Group holds 42 percent in Ukrnafta, while state-owned Naftogaz owns 50 percent plus one share. He also has interests in banking, media and steel, among other industries.

The dramatic arrival of guards followed the parliament’s passage of a bill on March 19 to reduce the quorum at state-controlled joint-stock companies’ shareholder meetings to 50 percent from 60 percent, and thus deprive Kolomoisky of de facto control over the state oil extractor.

On the same day, the government moved to oust the manager of Ukrtransnafta, a state-owned oil transportation company, which was controlled by a Kolomoisky ally. The oligarch responded by showing up at the office with a group of armed men. Both times, he showed up in person and claimed he was trying to “protect” the companies from raidership.

I forrige uke truet Kolomoiski med at han kunne komme med 2000 soldater til Ukrnafta. Demonstrasjonene på Maidan i fjor rettet seg angivelig mot oligarkenes makt, men denne konflikten viser ikke bare at oligarkenes makt er større enn noen gang og at deres private feider kan rive resten av landet i stykker.

Porosjenko har beordret arrestasjon av Kolomoiskis hird, og det gjenstår å se om han lykkes med det. Det er minst 30 forskjellige militser i Ukraina, mange av dem fascistiske og høyreekstreme. Deres lojalitet til Kiev er heller tvilsom.

KampanjeStøtt oss

10 KOMMENTARER

 1. Kolomoiiskii er jøde,ja.Han har også statsborgerskap i Israel og Kyprus.Han stjal ca 1 mlrd doll fra ukrainsk folk og jeg tror han skal rømme landet snart.
  President Poroshenko er ingen Poroshenko heller.Hans etternavn er Valzman.Han er jøde også.Poroshenko er etternavn til hans kone 🙂
  Gassprinsesse,tyv og oligarh Timoshenko (hun som har fått varme klemmer fra Erna Solberg for noen måneder siden) er ingen Timoshenko heller.Hennes navn er Kapitelman.Jøde.
  Jeg er ingen antisemitt men man må jo kalle spade for spade.Det er ingen ukrainere som styrer Ukraina.Parlamentet fullt av latviere,estere,diverse georgianere,til og med Saakashvili som er etterlyst i sitt eget land.
  Makt i Ukraina ble kuppet av diverse tyver og svindlere.Og mens folk dør i krigen «mot Putin» river de og stjeler det som er igjen.
  Det er horribelt at norske myndigheter støtter alt dette,reiser til Maidan,gir klemmer til mennesker som burde vært i fengsel og skylder på Putin samtidig.
  Det er ingen,ingen i hele verden som bryr seg mer om det ukrainske folk en russere med Putin i spissen.Jeg,som er russisk-ukrainsk gråter over det Vesten satt i gang i Ukraina.Jeg ser på alle løgner deres media serverer til eget folk og begynner å hate Norge.
  Jeg er skuffet.Det er ingen «demokrati»,bla bla,menneskerettigheter,bla-bla ytringsfiheter osv i Norge.
  Hele Norge ble USAs dørmatta.
  I rest my case.
  Beklager.

  • det finnes jøder- og det finnes sionister…Rotcshild, Rockefeller og andre- de som virkelig styrer verden…og det e oppsiktkvekkende at ABSOLUTT ALLE poster i nåværende ukrainsk regjering- har akkurat jødesionister. pluss at de fleste ministerposter i ukrainsk regjering- er opptatt av amerikanske,georgiske statsborgere…

 2. Jeg har ikke sett noen dokumentasjon på at Porosjenko er jøde. I tilfellet Kolomoiski er det derimot et poeng å understreke det. Dels fordi han gjør det sjøl og dels fordi han har trippel statsborgerskap, ukrainsk/kypriotisk/israelsk. Og dels fordi han har bidratt effektivt til å få det jødiske samfunnet i Ukraina til å holde kjeft om framveksten av ny- og gammel-nazistiske bevegelser.

  • Ligger det ikke en form for rasisme i dette, når du er så opptatt på å klistre dine emosjonelt ladete merkelapper på folk? Etter mitt syn så burde du argumentere for eller i mot Kolomoyskyi på bakgrunn av hva han gjør og ikke hele tiden å trekke frem hans folkelige opphav. Dette å sette folk fast i forhåndsdefinerte båser og sortere hverandre for derpå å legge til dimensjonen hva merkelappen er ment å bety er særs udemokratisk og vold mot individet.

   I ditt tilfelle ville det være konsekvent å stemple deg som tilhenger av folkemord gjennom din tilknytning til Røde Kmehr, i enhver setting av i dag. Dypt rettfedig og usaklig – som her med dine ord som hird, høyreekstreme og jøde. Når en slik bevisst farver budskapet med sterkt ladete ord er saklighet det første som forsvinner og en sitter sitter kun igjen med propaganda. Jeg forventer mer av deg, meg og alle andre!

   • Vi har diskutert dette før. Jeg har argumentert omfattende for at det finnes et stort innslag av høyreekstremister og fascister i og rundt regjeringa i Kiev, og jeg har vist til at også jødiske og sentrumsorienterte kritikere er av samme oppfatning. https://steigan.no/2014/09/18/hvorfor-tier-holocaust-senteret-om-nazismen-i-ukraina/
    Når det gjelder Kolomiski så gjør han veldig stort poeng av å si at han er «jewish banderite», og har er president for United Jewish Community of Ukraine. Han har også spilt en ledende rolle i å få det jødiske samfunnet i Ukraina til å tie om at holocaust-tilhengere nå har prominente posisjoner i Ukraina. Dette har også blitt kritisert i Knesset.
    Hird er et presist ord på en privat hær som holdes av en oligark. Kolomoiski ble oppnevnt til sjef for Dniepropetrovsk oblast og har styrt den som sitt eget len. Han opptrer som en lensherre, og har en privat væpna styrke, som han bruker som en hird, slik norske lensherrer gjør.

  • Poroshenko tok sin kone etternavn. hanns etternavn er Valtsman- vannlig jødisk navn. Jatcenuk- Baktai, Timoshenko-Kapitelman,Klichko- Etinsson. typiske jødiske navn. ikke en eneste etnisk ukrainer i regjering. Avakov- jøde fra Armenia. Slik all liberal opposisjon i Russland- Nemcov,Kasparov,Politkovskaja,Albaz- alle samtlige jøder.

 3. Interessant det der med jødene i Aust-Europa; dei blei aldri «integrert som livegne», men slo seg fram innen forretninger og frie yrker. Dette ga en fordelaktig, men også utsatt posisjon når frustrasjonen hos de livegne blei så stor at den måtte ledes et sted. Under imperiet var det «pogromer». Ei jeg kjenner fortalte at besteforeldrene hennes støttet Bolsjevikene under revolusjonen: «nesten alle jøder gjorde det», men var fornuftige nok til å trekke seg ut etterpå. For siden blei det «generelle utrenskinger og utrenskinger spesielt for jøder». Jeg antar at det var «Trotskister», «Internasjonalister» hun siktet til.
  Dette er jo historie, men mønsteret ser ut til å henge igjen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.