Ukraina: Høyreekstremistene vil sabotere fredsforsøk

0
Oleh Tyahnybok, Svoboda

De svært ytterliggående høyreekstremistene i Ukraina har gjort det klart at de ikke respekterer våpenhvileavtalen fra Minsk og at de ønsker å sabotere ethvert forsøk på å skape fred. Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver:

De høyreekstreme partiene og militsene i Ukraina er åpenbart utenfor enhver kontroll. De støtter verken våpenhvileavtalen fra Minsk eller forsøk på en diplomatisk løsning av Ukraina-konflikten.

Lederen for det høyreekstreme partiet Svoboda, Oleh Tjahnibok, sier i et TV-intervju at Russland er eneansvarlig for konflikten i Ukraina og at «Putin har viklet europeiske ledere rundt fingeren». Han sier at Russland bare kan bekjempes militært og at Øst-Ukraina og Krim «må frigjøres fullstendig». Men det er ikke nok. I følge den ukrainske fascistlederen må Russland deles opp i 30–40 små stater.

Lederen for fascistpartiet Pravij Sektor, Dmitro Jarosj, som ble så vennlig og koselig intervjuet av Hans-Wilhelm Steinfeld, er av samme oppfatning. Han ser på tilbaketrekkinga fra Debaltsevo og de militære tilbakeslagene på østfronten som uttryk for et «forræderi i det ukrainske offiserskorpset».

Pravij sektor og andre fascistgruper har som kjent opprettet sin egen «generalstab», som vil operere uavhengig av Ukrains militære og politiske ledelse, og som ikke vil respektere noen fredsavtale.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.