NASA-forsker: – California har bare vann ett år til, vil dere rasjonere nå?

4
Folsom Lake, Sacramento 2011 og 2014 (NASA)

Jay Famiglietti er den mest framtredende vannforskeren i NASA Jet Propulsion Laboratory. Han har skrevet en kronikk i Los Angeles Times der han peker på den ekstreme vannkrisa staten står overfor:

As difficult as it may be to face, the simple fact is that California is running out of water — and the problem started before our current drought. NASA data reveal that total water storage in California has been in steady decline since at least 2002, when satellite-based monitoring began, although groundwater depletion has been going on since the early 20th century.

Right now the state has only about one year of water supply left in its reservoirs, and our strategic backup supply, groundwater, is rapidly disappearing. California has no contingency plan for a persistent drought like this one (let alone a 20-plus-year mega-drought), except, apparently, staying in emergency mode and praying for rain.

Les hele artikkelen her.

Les også: Megatørke verre enn på 1000 år

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

 1. Sånn går det når man tror at man bare kan tappe grunnvann og tro det varer uendelig. Grunnvann fornyes, men ikke i den takten de bruker det. Da brukes det opp. Og California har et problem…

 2. California ser ut til å ha et problem og Mexico City har et problem. Men dette er problemer som kan løses hvis man vil.
  Både ved avsalting av havvann, rensing av forbruksvann og reservoarer for å ta vare på nedbør.
  Når man organiserer et samfunn/område bør man naturligvis holde orden og sørge for at det er bærekraftig.
  Eller la det dø ut. Dette er en lokal sak.

 3. NASA har kommet med så mye rart at jeg vil avente litt. De ahr sin egen agenda.

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2014/11/21/212355/slik-reiser-co2-utslippene-verden-rundt#comment-561097.

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/01/24/nasa-video-viser-verden-har-blitt-varmere

  Her er et pr av de lett gjennomskuelige falsumvideoene de har laget med litt fage og fantasi. I den øverste prøver de å innbille oss at det er variasjone på CO» mengden i atmosfæren i årstidene. I den nederste ser man tydelig feilen fra høyre til venstre på bilde der jorda burde vært koplet sammen. Rart, ikke sant?

 4. Vi husker de fake skrekkvideoene Stoltenberg fikk laga om fyllingsgraden i norske vannreservoarer, mens han satt som fagminister i Jagland-regjeringa.

  Videoen kom med katastrofemusikk fra haisommer…. og temaet var at alle norske reservoarer ville tømmes før, ja før når egentlig? Jo før 2010!

  Så veit vi seinere at agendaen var både to og tredelt:
  Overbevise oss at kraftledninger måtte legges over nordsjøen, samt å akseptere europeiske strømpriser.
  Og få bygge gasskraftverk på vestlandet.

  Samt å få oss til å tro på teorien om «menneskeskapt global oppvarming» osv osv osv.

  Siden vet vi at det gikk annerledes og at fyllingsgraden har økt, etter kalde og ekstremt fuktige somre. Men det er en ting som er klart: det finnes ikke globalt VÆR, det vil alltid variere og ingne kan forutsi det 100%.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.