NASA-forsker: – California har bare vann ett år til, vil dere rasjonere nå?

0
Folsom Lake, Sacramento 2011 og 2014 (NASA)

Jay Famiglietti er den mest framtredende vannforskeren i NASA Jet Propulsion Laboratory. Han har skrevet en kronikk i Los Angeles Times der han peker på den ekstreme vannkrisa staten står overfor:

As difficult as it may be to face, the simple fact is that California is running out of water — and the problem started before our current drought. NASA data reveal that total water storage in California has been in steady decline since at least 2002, when satellite-based monitoring began, although groundwater depletion has been going on since the early 20th century.

Right now the state has only about one year of water supply left in its reservoirs, and our strategic backup supply, groundwater, is rapidly disappearing. California has no contingency plan for a persistent drought like this one (let alone a 20-plus-year mega-drought), except, apparently, staying in emergency mode and praying for rain.

Les hele artikkelen her.

Les også: Megatørke verre enn på 1000 år

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUkraina: Høyreekstremistene vil sabotere fredsforsøk
Neste artikkelAngloimperialismens trojanske hest i Europa
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).