Spania vil ha slutt på sanksjonene mot Russland

0
Spansk landbruk taper mye på sanksjonene mot Russland

Den spanske utenriksministeren José Manuel García-Margallo har under et statsbesøk i Moskva sagt at hans regjering ønsker en avslutning av sanksjonene mot Russland, melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Fra før av har Ungarn, Italia, Hellas og Kypros sagt tydelig fra om at de også ønsker en slutt på sanksjonene.

Sanksjonene har påført den spanske økonomien store skader … Vi har store tap, framfor alt i landbrukssektoren. … Jeg synes at vi på en eller annen måte må ta hensyn til Russland interesser i assosieringsavtalen mellom EU og Ukraina, sa den spnake utenriksministeren.

Garcia-Margallo sa i februar 2015 at sanksjonene har kostet EU 21 milliarder euro.

Den slovakiske utenriksministeren Robert Fico sa 13.03.2015 at nye eller utvidete sanksjoner ikke ville tjene våpenhvilen i Ukraina. Tsjekkias president Miloš Zeman har også sagt at han ønsker en avslutning på sanksjonspolitikken. Fra EU-hovedkvarteret meldes det at det ikke er noe flertall blant EUs 28 medlemsland for å innføre nye sanksjoner. Men det begynner altså også å danne seg ei gruppe land som ønsker å avslutte sanksjonene. Hva mener EUs 29. medlemsland, Norge?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.