Spania vil ha slutt på sanksjonene mot Russland

0
Spansk landbruk taper mye på sanksjonene mot Russland

Den spanske utenriksministeren José Manuel García-Margallo har under et statsbesøk i Moskva sagt at hans regjering ønsker en avslutning av sanksjonene mot Russland, melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Fra før av har Ungarn, Italia, Hellas og Kypros sagt tydelig fra om at de også ønsker en slutt på sanksjonene.

Sanksjonene har påført den spanske økonomien store skader … Vi har store tap, framfor alt i landbrukssektoren. … Jeg synes at vi på en eller annen måte må ta hensyn til Russland interesser i assosieringsavtalen mellom EU og Ukraina, sa den spnake utenriksministeren.

Garcia-Margallo sa i februar 2015 at sanksjonene har kostet EU 21 milliarder euro.

Den slovakiske utenriksministeren Robert Fico sa 13.03.2015 at nye eller utvidete sanksjoner ikke ville tjene våpenhvilen i Ukraina. Tsjekkias president Miloš Zeman har også sagt at han ønsker en avslutning på sanksjonspolitikken. Fra EU-hovedkvarteret meldes det at det ikke er noe flertall blant EUs 28 medlemsland for å innføre nye sanksjoner. Men det begynner altså også å danne seg ei gruppe land som ønsker å avslutte sanksjonene. Hva mener EUs 29. medlemsland, Norge?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelLatviere hedret sine Nazi-styrker i minnemarsj i Riga
Neste artikkelBrasil i krise – store protester
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).