Latviere hedret sine Nazi-styrker i minnemarsj i Riga

0
Latviske Waffen SS 1943 t.v. Feiring av dem 2015 t.h.

Marsj hyllet latviske Waffen SS-soldater, skriver ABCNyheter:

1.500 personer hedret mandag den latviske legionen som kjempet for Nazi-Tysklands Waffen SS i 1944. Det skjedde i Riga, der EUs presidentskap dette halvåret befinner seg.

Et stort politioppbud passet på da den årlige Latviske Legion-dagen ble markert i hovedstaden Riga med en minnemarsj for Latvias nazisoldater under 2. verdenskrig. På disse tider i 1944, mellom 16. og 18. mars, kjempet de latviske nazi-soldatene som var organisert sammen med Nazi-Tysklands Waffen SS, mot Sovjetunionens røde hær.

Slaget endte med at den røde hær midlertidig ble slått tilbake fra en åsside, melder nyhetsbyrået EPA.

Dette ble hedret i dag (16.02.2015), i landet som dette halvåret har posisjonen som EUs presidentskap, Latvia.

I 1998 vedtok Latvias Saeima (parlament) at 16. februar skulle være offisiell minnedag for Latvia Legion (Waffen SS).

 

Forrige artikkelFrankrike fortsetter å plyndre Afrika
Neste artikkelSpania vil ha slutt på sanksjonene mot Russland
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).