Krigshisserne: USA sender 3000 soldater til Baltikum

0

USA fortsetter sin aggressive politikk og krigshissing mot Russland. 3000 USA-soldater og 750 militære kjøretøyer er sendt på «øvelse» til Baltikum. De er en del av øvelsen «Operation Atlantic Resolve».

Det militære utstyret vil bli værende i Baltikum også etter at soldatene har vendt hjem fra øvelsen. Hvilket betyr at dette er en reell styrkeoppbygging, og noe langt mer enn en øvelse. Deutsche Welle skriver:

The United States is sending 3,000 troops to the Baltic states to partake in joint military exercises with NATO partners in Estonia, Latvia, and Lithuania over the next three months, US defense officials announced Monday.

The mission, part of «Operation Atlantic Resolve» is designed to reassure NATO allies concerned over renewed Russian aggression amid the ongoing crisis in Ukraine.

Around 750 US Army tanks, fighting vehicles and other military equipment arrived in Latvia Monday, and US ground troops are expected to begin arriving next week, US Army Col. Steve Warren told reporters.

According to a US military source speaking on condition of anonymity, the military equipment will remain in the Baltics even after the US troops return to base.

I oppslaget forvrenger DW en uttalelse fra Vladimir Putin og får det til å se ut som om han har truet med å sende russiske styrker til Riga, Vilnius og Tallinn, men uttalelsen var ment som det motsatte. Den var en kommentar til påstandene om «russisk invasjon» i Ukraina, der Putin pekte på at dersom Russland hadde hatt aggressive hensikter, kunne man jo ha rykket helt fram til disse byene – noe man altså ikke ville. Lederne i Estland, Latvia og Litauen har i det siste uttalt at de frykter en russisk invasjon. Det finnes ingen etterretningsrapporter som tilsier noe slikt, og det er heller ingenting ved Russlands situasjon som skulle tilsi det. Dette er derfor ikke noe annet enn å koke opp en innbilt aggresjon for å dekke over sin egen.

Dette skjer samtidig med at NATO gjennomfører øvelsen Trident Juncture 15, som er alliansens største øvelse i år.

Og nok en gang: Hvordan hadde USA reagert dersom Russland hadde plassert 3000 soldater i Toronto eller Ciudad Juárez?

 

Forrige artikkelUK: De rike 64% rikere, de fattige 57% fattigere siden 2005
Neste artikkelWashington har krossat förtroendet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).