Hvordan MH17 ble skutt ned

11

Legg merke til hvordan vestlige medier virkelig anstrenger seg for å ikke si noen ting lenger om Malaysia MH17. Etter at nedskytinga av flyet hadde fungert som et påskudd til å starte den nye kalde krigen og samle NATO-landa om USAs aggressive politikk og sanksjoner mot Russland, er det tydeligvis ikke så viktig lenger å finne ut hva som virkelig skjedde.

Bloggeren som kaller seg oberst Cassad gjennomgår det som er kjent om skadene på flyet og ser på hva slags konklusjoner som kan trekkes av det materialet som er kjent. Og han oppsummerer slik:

CONCLUSION: A combined strike from a Su-25 M1 attack jet was performed against the Malaysian Boeing. The first attack from the Su-25M1 was performed on the course of the «Boeing» flight in pursuit — most likely the attack jet was located on the right side of the tail of the Malaysian airplane and fired while moving towards the right engine — in this direction the jet made several shots using its 23 mm or 30 mm aircraft cannon.

The pilots died after the first attack, a large-scale decompression occurred in the cabin, the electronics went out of order, the plane turned right and the «Boeing» was probably attacked by the attack jet again, but this time on the left side, in the cabin area from the side of the crew commander using the aircraft cannon and a R-60M rocket in the area of the left engine and the left door, on which the traces of penetration by rod-shaped sub-projectiles remained.

Les hele artikkelen her.

Jeg skrev denne artikkelen i august 2014: Hvem skjøt ned Malaysian Airlines MH17?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Vi er altså alliert med en global økonomisk, politisk og militær makt, som fabrikkerte løgner om nødvendigheten av å bruke atom-våpen mot sivile byer, som fabrikkerte løgner om masseødeleggelsesvåpen for å bombe og ødelegge Irak og dets kvinner og barn. Og antagelig stod bak giftbruk mot sivile i Syria for å få «grunn» til å bombe og ta over makten i landet uten at verdenssamfunnet skulle reagere for mye.
  Og som antagelig står bak nedskyting av et sivilt passasjerfly, kun for å piske opp til konflikt og invasjon.
  Det er en tråd gjennom hele historien som beskriver mentaliteten til bakmennene som styrer USA/Israel i deres kamp for EN leder /En verden, og kontroll over verdensvalutaen og deres rentebaserte slave-system.

  Vi er alliert, og/men burde allikevel være skit-redde.
  Så kan man tenke seg hvordan den delen av verden, som enda ikke er under kontroll og som er satt bakenfor «ondskapens akse», opplever dette.

  • godt sagt, hva skjer når den ærlige allierte har ordnet seg så mye innenlandsgjeld at hele systemet skjærer seg, tar de med seg norge og artikkel 5 og starter en storstillt krig i europa østen for å nullstille økonomien igjen, eller er de ikke truende til det ?, uansett betryggende å være levrandør av dronedeler til drap av 3000 sivile og 300 terrorister, takk til AP,H,FRP for muligheten å joine USA i å gjøre massedrap om til BIG BUSINESS..jeg hadde vel sovet bedre om natten med å ikke være alliert med en løs kanon som USA..

 2. Og ikke forglemme deres «opprørsbevegelse» i Libya, bombingen, myrderiene og raningen av Libyas gull-reserver som nettopp var hentet hjem for å være et fundament i Afrikas alternative valuta-system, Libyske Gull-dinar.
  (Med Stoltenbergs hjelp, som fikk Nato-«styring» og body-guard som takk for hjelpen)

 3. Hei, Pål. Hva var det siste du skrev om MH 370? Kan du ta på deg å skrive noe om et spesifikt emne fra Italia 1922-1943? Kjenner du til historikeren Renzo de Felice?

  • Dette må vurderes analytisk. Jeg vet ikke en gang om han er en person eller ei gruppe. For den del kan han være russisk.
   Men han har vist seg å være en svært nøktern militær analytiker når det gjelder kampene i Donbass. Han er ikke sensasjonell i det han rapporterer. Det han formidler her er ting som også finnes fra andre kilder, men ikke så samla. Det er militærtekniske vurderinger som jeg ikke har noen kompetanse på. Men det er uansett kildemateriale som man må forholde seg til. Fra USA har det ikke kommet noen ting, enda så mye overvåking som de har. Da må man grave i det stoffet som faktisk finnes. Finne du feil i det Cassad skriver, så fortelle det gjerne her.

  • Den viktigste enkeltopplysninga han kommer med i denne saken er forment på fragmentene i stridshodet på 9M38M1 raketten som er en del av BUK-M1 bakke til lystsystemet. Det er ca 4500 små H-formede fragmenter som er ca 13mm store og et tilsvarende antall kuber som er noe mindre. De lager en svært stor sky av små fragmenter, som lager mange små hull. Det vi ser klart av bildene fra vraket er at det er mange store hull i stedet. Delvis firkantige og delvis runde.

   Det stemmer med fragmentene som brukes i luf-til-luft-raketter. Der brukes det firkantige staver i stedet for små biter, ettersom det er plass til mye mindre sprengstoff, og små fragmenter ville fått for lite energi. Det gjør også at sprenginga må skje på kortere avstand og at en mindre del av flyet vil ha tydelige skader.

   Når det gjelder Colonel-Cassad-bloggen så er det såvdit jeg forstår en organisasjon med tilhold i Sevastopol. De er helt åpent og klart på opprørernes side i konflikten i Ukraina og var aktive i arbeidt for å overfør Krim fra Ukraina til Russland.

   • Oberst Cassad er partisk, og som jeg skrev i en annen kommentar, kan det godt være ei gruppe. Men liksom jeg har brukt stoff fra RAND Corporation i en annen artikkel i dag, kan jeg også bruke Cassad, så lenge jeg vet at jeg har kritiske lesere som evner å tenke sjøl. Nå er det ikke mye nytt i denne artikkelen, fordi den underbygger ting som kom opp allerede ved de første undersøkelsene, nemlig at skadene på flykroppen ikke samsvarer med hva man skulle vente fra en BUK, men mer det man skulle vente fra luft-til-luft-skyts.

 4. Hans Christian & Pål: Cassad er nettnavnet til en 32 år gammel militærekspert fra Sevastopol på Krimhalvøya. Han heter egentlig Boris Rozhin. Dette sitatet dekker mitt syn på Cassad: «Personally, I do not give a damn what Colonel Cassad stands for or what side he is on. All I care about is the accuracy of what he says. And unlike most of Western news media, Cassad is not all one sided.When the separatists take a hit, Cassad says so. That immediately raises Cassad’s stature (in regards to accuracy of reporting) in my eyes.»

 5. Jeg har lest i tidninger fra mange land vedrörende nedskytingen. 1. Et ukrainsk nyhetsbyrå var så ivrige at de publiserte nyheten et par minutter för det smalt. 2. Ukraina dirigerte flyet inn i en annen rute enn det som var vanlig led, inn over et krigsområde. 3. Ingen har fått höre opptak av flytårnets ordrer til flyet om hvilken rute de skulle ta. 4. Ukrainske styrker holdt området der flyet styrtet under ild i månedsvis så undersökelser og bevis forvitret. Hvorfor nettopp dette flyet? På samme tid var president Putin på vei tilbake fra Brasil, kan det väre at etterretningen har tatt feil ? I så fall, Ukrainske myndigheter ville ikke väre alene om dette, uten at også amerikansk etterretning deltok. Hvis opprörerne hadde fått skylda for å skyte ned den russiske presidenten, hadde det värt et kupp. Men Putins fly gikk ikke over Ukraina, men en rute lengre sör. Ingen hadde bedre oversikt over Ukrainas luftrom enn amerikanerne med sine satelitter. Derfra hörer man ingen ting. Men ansvaret ligger på Ukraina som sendte flyet inn i en krigssone. Jeg tror at sannheten må väre et sted i närheten av dette, ut fra hva det opplyses om i media. Om vi noen gang får vite det?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.