Hver fjerde italiener har tillit til EU

1

I en større undersøkelse som er gjennomført av Fondazione Unipolis, Osservatorio di Pavia går det fram at bare en av fire italienere har tillit til EU. Men EU-kommisjonen kan jo trøste seg med at bare hver åttende italiener har tillit til den italienske staten. Ved siden av å være et talende bilde på den lave tilliten til EU i Italia, er den også en artig illustrasjon på italiensk campanilismo, for å si det enkelt: lokalpatriotisme. Man har mest tillit til hjemkommunen, mindre til regionen og aller minst til staten.

Italia EU

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. Italia ble jo samlet til et land ganske sent, på 1800-tallet ( akkurat som Norge) og/men var regioner med forskjellig språk ganske lenge (?)
    At mange i Italia har dårlig tillit til sin administrasjon (stat) er vel ikke mer forunderlig enn at vår stat (politiske ledelse) har så dårlig tillit/respekt til sin nasjons innbyggere at de snikinnmelder (i realiteten) Norge i EU på tross av to nei-avstemminger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.