Hver fjerde italiener har tillit til EU

0

I en større undersøkelse som er gjennomført av Fondazione Unipolis, Osservatorio di Pavia går det fram at bare en av fire italienere har tillit til EU. Men EU-kommisjonen kan jo trøste seg med at bare hver åttende italiener har tillit til den italienske staten. Ved siden av å være et talende bilde på den lave tilliten til EU i Italia, er den også en artig illustrasjon på italiensk campanilismo, for å si det enkelt: lokalpatriotisme. Man har mest tillit til hjemkommunen, mindre til regionen og aller minst til staten.

Italia EU

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRussland er klar for å gi Kina 50% andel av strategiske oljefelter
Neste artikkelDe rikeste blir enda rikere, mens fattigdom og arbeidsløshet øker
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).