De rikeste blir enda rikere, mens fattigdom og arbeidsløshet øker

0

Den samlede formuen til verdens dollarmilliardærer nådde et nytt toppunkt i 2015 med 7.050 milliarder dollar, i følge den siste oversikten fra Forbes. Det er et rekordstort antall, nemlig 1826 dollarmilliardærer med en gjennomsnittelig formue på 3,8 milliarder dollar. Den samlede formuen deres er 10% mer enn i 2014, da totalen var 6.400 milliarder dollar. Antall superrikinger er økt med 11%. I sin kommentar bemerker Forbes at det er en slående kontrast mellom en verden i økonomisk krise og den voldsomme økninga i formuene til de superrike. Eller kanskje det er en viss sammenheng?

 

 

Forrige artikkelHver fjerde italiener har tillit til EU
Neste artikkelEirksen Søreide: – Norge er klart for å trene ukrainske soldater
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).