Hva vil Dumaen svare Kongressen?

0
Amerikanske tanks ruller østover i den såkalte "Dragoon Ride", her

Som jeg meldte i går (25.03.2015) har Kongressen i USA fattet et vedtak som er slik at dersom fredsprisvinner Barack Obama tar det til følge, så betyr det krig mellom NATO og Russland.

Partiet Rettferdig Russland, som er et støtteparti for den russiske regjeringa i dumaen, har kommet med et svar til Kongressen. Første nestleder i partiet, Mikhail Emelyanov, sier at dersom Obama godkjenner H.Res.162, så vil den russiske dumaen gi Vladimir Putin retten til å sende russiske tropper inn i Ukraina, i følge RIA Novosti:

Vi tror at vårt parlament ikke bør ignorere dette vedtaket (fra Kongressen). Hvis USA faktisk begynner å forsyne Ukraina med dødelige våpen, så bør vi ikke nøle med å støtte militsen, inkludert å forsyne dem med våpen og gi presidenten rett til å sende tropper inn på Ukrainas territorium.

Siden dette kommer fra et støtteparti og ikke fra presidentens eget parti, så har Putin fortsatt rom før manøvre. Men det er nok likevel et signal som viser stemninga i dumaen, så det er ikke lurt å ta lett på det. Dette kan godt komme til å bli vedtatt. USAs væpning av Ukraina og svært krigerske øvelser og uttalelser gjør at Russland tvinges til å forberede seg på krig.

En slik krig må unngås, men da haster det å få en anti-krigsbevegelse på beina som er sterk nok til å tvinge politikerne til å stoppe USA og NATOs aggresjon.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUSAs våpenleveranse til Kiev: Første last med Humvee’er på plass.
Neste artikkelEU-kommisjonen: – Forlat Facebook hvis du ikke vil bli spionert på
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).