Eirksen Søreide: – Norge er klart for å trene ukrainske soldater

0

Norges forsvarsminister Ine Eriksen Søreide er ivrig etter å trekke Norge inn i krigen i Ukraina. Hun har blitt intervjuet av The Guardian og sier ting som burde være i stand til å vekke selv den norske offentligheten.

Norway’s defence minister has said her country’s armed forces will be restructured so they can respond faster to what she called increased Russian aggression….

Soreide said Norway was stepping up military cooperation with the Baltic states – Estonia, Latvia and Lithuania – as a means of reassuring them that they were fully covered by Nato’s collective security umbrella. Furthermore, Norway was “absolutely” ready to expand training of Ukrainian soldiers, she said, predicting that more Nato states would follow the British example of dispatching trainers and non-lethal equipment to support Ukraine.

Norge skal alltid være den snilleste (les: villigste) gutten i klassen. Først Stoltenberg i Libya, og nå Eriksen Søreide i Ukraina.

Les resten av intervjuet her.

Og jeg er fortsatt svært interessert i å få vite om det sendes amerikanske våpen fra Værnes til Ukraina, og i så fall hva slags våpen det er. Vi har ei regjering som spiller et svært farlig krigsspill, en opposisjon som er med på galeien og medier som ligger i stabilt sideleie.

Se også: Eriksen Søreide: Stolt av Norges krig i Libya

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDe rikeste blir enda rikere, mens fattigdom og arbeidsløshet øker
Neste artikkelVår
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).