Det er ikke nok å være tidligere sjakkmester

0

Tidligere verdensmester i sjakk, Garri Kimovitsj Kasparov, ble regnet som en av sjakkens store mestere, og var den med høyest rankning til Magnus Carlsen gikk forbi ham i 2012. Men det gjør ham ikke til noe politisk geni. I sitt frivillige asyl i USA er Kasparov blitt en av de mest grovkornede krigshisserne i verden. Det er ikke akkurat finspill han bedriver. Han brukte 1. mars mordet på Boris Nemtsov som et påskudd til enda en av sine krigerske tirader. For ham spiller det ingen rolle at for eksempel USAs tidligere ambassadør i Sovjetunionen, James F. Matlock, argumenterer sterkt for at det er lite trolig at Putin skulle ha noe med drapet å gjøre.

Kasparov vil ha Vesten til å forsyne Ukraina med våpen for å «påføre Putin en uutholdelig politisk pris for hans aggresjon». I en artikkel i Wall Street Journal driver Kasparov en agitasjon for det som ser ut til å være en del av det amerikanske krigspartiets «regimeskifte»-strategi for Russland. Man tror ikke egentlig at det vil være mulig å lykkes med en «fargerevolusjon» i Russland, sjøl om man nok vil fortsette å prøve. Det man håper på er en palassrevolusjon mot Putin. Eller som Kasaprov skriver:

Western leaders should declare in the strongest terms that Russia will be treated like the criminal rogue regime it is for as long as Mr. Putin is in power. Call off the sham negotiations. Sell weapons to Ukraine that will put an unbearable political price on Mr. Putin’s aggression. Tell Russian oligarchs, every one of them, that there is no place their money will be safe in the West as long as they serve the Putin regime.

Kasparov er formann i Human Rights Foundation (HRF), som er kjent i Norge for sine høyreorienterte konferanser under tittelen Oslo Freedom Forum. HRF er sponset av Den norske Helsingforskomité og Fritt Ord, og det er mulig at de er komfortable med at HRFs formann driver en slik krigsagitasjon. Men det er også mulig at de ikke er det.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.