BRICS + Tyskland

0
I Duisburg lanserte president Xi Jinping den nye silkeveien

Tyskland eksporterer 50% av sitt BNP, men eurosonen ligger i stabilt sideleie og Berlin har våknet opp til at USA prøver å ødelegge et av landets viktigste markeder, Russland. Hva skal Tyskland gjøre, bortsett fra å trakassere Hellas og baktale andre sørlige EU-land?

Pepe Escobar mener at i det lange løp har ikke Tyskalnd noe annet valg enn å vende blikket mot Russland og Kina. Pentagons virkelige mareritt er aksen Berlin–Moskva–Beijing, men det er den veien det går, i følge Escobar.

Berlin as an extremely flawed European hegemon – and that’s quite an understatement. Berlin suddenly woke up to the real, nightmarish possibility of a full blown, American-instigated war in Europe’s eastern borderlands against Russia. No wonder Angela Merkel had to fly to Moscow in a hurry….

So Germany, sooner or later, must answer a categorical imperative – how to keep running massive trade surpluses while dumping their euro trade partners. The only possible answer is more trade with Russia, China and East Asia. It will take quite a while, and there will be many bumps on the road, but a Berlin-Moscow-Beijing trade/commercial axis – or the “RC” in BRICS meet Germany – is all but inevitable.

And no, you won’t read that in any wacky US ‘Think Tankland’ “forecast.”

Les hele artikkelen her.

Les også: Kina vil bygge den nye silkeveien.

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.