BRICS + Tyskland

0
I Duisburg lanserte president Xi Jinping den nye silkeveien

Tyskland eksporterer 50% av sitt BNP, men eurosonen ligger i stabilt sideleie og Berlin har våknet opp til at USA prøver å ødelegge et av landets viktigste markeder, Russland. Hva skal Tyskland gjøre, bortsett fra å trakassere Hellas og baktale andre sørlige EU-land?

Pepe Escobar mener at i det lange løp har ikke Tyskalnd noe annet valg enn å vende blikket mot Russland og Kina. Pentagons virkelige mareritt er aksen Berlin–Moskva–Beijing, men det er den veien det går, i følge Escobar.

Berlin as an extremely flawed European hegemon – and that’s quite an understatement. Berlin suddenly woke up to the real, nightmarish possibility of a full blown, American-instigated war in Europe’s eastern borderlands against Russia. No wonder Angela Merkel had to fly to Moscow in a hurry….

So Germany, sooner or later, must answer a categorical imperative – how to keep running massive trade surpluses while dumping their euro trade partners. The only possible answer is more trade with Russia, China and East Asia. It will take quite a while, and there will be many bumps on the road, but a Berlin-Moscow-Beijing trade/commercial axis – or the “RC” in BRICS meet Germany – is all but inevitable.

And no, you won’t read that in any wacky US ‘Think Tankland’ “forecast.”

Les hele artikkelen her.

Les også: Kina vil bygge den nye silkeveien.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUkraina: Vil de fascistiske militsene bli statsfinansiert?
Neste artikkelThe Rise of Democratic Fascism
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).