Ukraina: Vil de fascistiske militsene bli statsfinansiert?

0

De høyreekstreme parlamentarikerne i Ukrainas parlament har lagt fram et lovforslag som tar sikte på å gi de 17 fascistiske militsene skal få offisiell status som soldater, og dermed ha krav på statsstøtte fra den ukrainske staten. Men siden den ukrainske staten er konkurs, vil det i praksis bli skattebetalere i Vesten som i så fall skal betale for dette.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som melder dette.

Pravij sektor sier på sine nettsider at det er viktig å gjøre militsene uavhengige av oligarkene, fordi det ikke er sikkert at oligarkene er pålitelige nok, frodi militsene også kan bli en trussel mot dem. På de samme nettsidene går det fram at Pravij sektor nå også har begynt å ta på seg «oppdrag i utlandet». (De kan bestilles over nettet.)

De fascistiske militsene opprettet nylig sin egen generalstab som ikke tar odre fra den offisielle generalstaben. Erna Solberg har lovt Ukraina 300 millioner norske kroner fordelt over tre år. Ine Eriksen Søreide har lovt at Norge skal trene ukrainske militære. Den norske regjeringa har virkelig funnet et formål å bruke norske skattepenger på.

Forrige artikkelVår
Neste artikkelBRICS + Tyskland
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).