Ukraina: Vil de fascistiske militsene bli statsfinansiert?

0

De høyreekstreme parlamentarikerne i Ukrainas parlament har lagt fram et lovforslag som tar sikte på å gi de 17 fascistiske militsene skal få offisiell status som soldater, og dermed ha krav på statsstøtte fra den ukrainske staten. Men siden den ukrainske staten er konkurs, vil det i praksis bli skattebetalere i Vesten som i så fall skal betale for dette.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som melder dette.

Pravij sektor sier på sine nettsider at det er viktig å gjøre militsene uavhengige av oligarkene, fordi det ikke er sikkert at oligarkene er pålitelige nok, frodi militsene også kan bli en trussel mot dem. På de samme nettsidene går det fram at Pravij sektor nå også har begynt å ta på seg «oppdrag i utlandet». (De kan bestilles over nettet.)

De fascistiske militsene opprettet nylig sin egen generalstab som ikke tar odre fra den offisielle generalstaben. Erna Solberg har lovt Ukraina 300 millioner norske kroner fordelt over tre år. Ine Eriksen Søreide har lovt at Norge skal trene ukrainske militære. Den norske regjeringa har virkelig funnet et formål å bruke norske skattepenger på.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.