USA, Monsanto og Bill Gates tvinger GMO på et uvillig Afrika

3
Det er for en stor del kvinner som er bøndene i Afrika, men de ser ikke mye til gavene fra Gates.

Friends of the Earth International publiserte en rapport 23.02.2015 som viser at USA, agro-business-giganter som Monsanto og Gates Foundation prøver å tvinge uvillige afrikanske land til å godta dyre genmanipulerte matvarer, frø og planter, som heller ikke er grundig testet.

The US, the world’s top producer of GM crops, is seeking new markets for American GM crops in Africa. The US administration’s strategy consists of assisting African nations to produce biosafety laws that promote agribusiness interests instead of protecting Africans from the potential threats of GM crops,” said Haidee Swanby from the African Centre for Biosafety, which authored the report commissioned by Friends of the Earth International.

USA har sammen med agro-business og private stiftelser som Gates Foundation etablert et omfattende nettverk for å presse og tvinge GMO-produkter på Afrika. (Se plansje.)

Rapporten vier en spesiell oppmerksomhet til Gates Foundation, fordi denne verdens rikeste private stiftelse har brukt millioner av dollar på aggressivt å fremme GMO i Afrika. (Se side 12 i rapporten.)

Datagründer og multimilliardær Bill Gates blir mottatt som en kongelig eller en statsleder når man kommer til Norge og bekrefter enda en gang ordene til Edvard Munch som sa: «Rikfolk stjeler fra samfunnet. Den rike som gir almisser, stjeler dobbelt. Han stjeler hjerter også.» Etter at Bill og Melinda Gates ga store deler av formuen sin til en stiftelse (de selv kontrollerer) har de skaffet seg et ry som store velgjørere. Men hvor sant er bildet?

Jeg skriver om dette i artikkelen Bill Gates’ milde gaver til hvem?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Norge har sagt nei, lagt inn forbud, mot å importere genmanipulerte matvarer og /eller så-frø. (?)
  Hvordan tvinges noen land til å bruke genmanipulerte produkter?
  Hva er våpenet?

  • Det gikk en dokumentar om hvordan de gikk fram i India på nrk for om lag ti år siden. De kjøper opp alt av såvarer og tilbyr billige genmanipulerte sådanne i startfasen. Husker ikke tittelen men kansje noen andre kan hjelpe.

   • Så de kjøpte opp vanlig frø/korn slik at det eneste tilgjengelige var det genmodifiserte!?

    En «smart» strategi.
    Desto viktigere er det å holde på vårt forbud (?) både mot mat, frø og for som er genmanipulert.
    Kampen for at hvert land bør holde egen befolkning med mat ( og på den måten også holde kontroll over nasjonens innbyggere i forhold til matproduksjonen, i stedet for å bli med på tullet om «overbefolkning i VERDEN») er derfor fortsatt viktig.

    Hvis vi kutter ut verdensvalutaen og myten om at all produksjon må sendes verden rundt for å være «lønnsom», ender vi forhåpentligvis med at disse bakmennene må spise sine egne penger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.