USA, Monsanto og Bill Gates tvinger GMO på et uvillig Afrika

0
Det er for en stor del kvinner som er bøndene i Afrika, men de ser ikke mye til gavene fra Gates.

Friends of the Earth International publiserte en rapport 23.02.2015 som viser at USA, agro-business-giganter som Monsanto og Gates Foundation prøver å tvinge uvillige afrikanske land til å godta dyre genmanipulerte matvarer, frø og planter, som heller ikke er grundig testet.

The US, the world’s top producer of GM crops, is seeking new markets for American GM crops in Africa. The US administration’s strategy consists of assisting African nations to produce biosafety laws that promote agribusiness interests instead of protecting Africans from the potential threats of GM crops,” said Haidee Swanby from the African Centre for Biosafety, which authored the report commissioned by Friends of the Earth International.

USA har sammen med agro-business og private stiftelser som Gates Foundation etablert et omfattende nettverk for å presse og tvinge GMO-produkter på Afrika. (Se plansje.)

Rapporten vier en spesiell oppmerksomhet til Gates Foundation, fordi denne verdens rikeste private stiftelse har brukt millioner av dollar på aggressivt å fremme GMO i Afrika. (Se side 12 i rapporten.)

Datagründer og multimilliardær Bill Gates blir mottatt som en kongelig eller en statsleder når man kommer til Norge og bekrefter enda en gang ordene til Edvard Munch som sa: «Rikfolk stjeler fra samfunnet. Den rike som gir almisser, stjeler dobbelt. Han stjeler hjerter også.» Etter at Bill og Melinda Gates ga store deler av formuen sin til en stiftelse (de selv kontrollerer) har de skaffet seg et ry som store velgjørere. Men hvor sant er bildet?

Jeg skriver om dette i artikkelen Bill Gates’ milde gaver til hvem?

 

Forrige artikkelUkraina vakler på randen av konkurs
Neste artikkelJihadister kjemper mot separatistene i Ukraina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).