Ukraina vakler på randen av konkurs

3
Geroge Soros er fast inventar på møtene i milliardærklubben World Economic Forum.

Ukraina har ikke nok valutareserver til å betale importen sin. Det er et definisjonsspørsmål når landet vil være de facto konkurs. Sentralbanksjef Valeria Hontareva innfører kapitalkontroll og prøver å stabilisere valutaen, hryvnia, som i det siste har falt som en stein. Dette melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Det største problemet til et Ukraina der krigen har ødelagt økonomien, er akkurat nå valutareservene, som Hontareva sier ikke er tilstrekkelige. På ett år er reservene redusert fra 20,4 milliarder dollar (2014) til 6,4 millarder i slutten av januar 2015. Bare i år har kundene tatt ut 17,2 milliarder dollar fra kontoene sine. Hryvniaen har bare i februar falt med 53%, og regjeringa i Kiev håper på en rask utbetaling av kreditten fra IMF. I motsatt fall sier statsminister Arsenij Jatsenjuk at landet må erklære seg konkurs.

Siden det er krigen som har ødelagt økonomien og siden Donbass har vært så strategisk viktig for Ukrainas økonomi, skulle man kanskje tro at regjeringa i Kiev var travelt opptatt med å få til fred. Men tvert om: Den satser på å skaffe seg mer våpen og vil føre mer krig. Blant annet har en av grunnleggerne av Ukrainas sosial-nasjonale parti, Andrij Parubij, vært i Washington for å forhandle om våpenleveranser fra USA.

Og naturligvis har spekulanten George Soros vært ute igjen og krevd at Vesten skal pøse milliarder av sine skattepenger ned i det svarte hullet som er dagens Ukraina. Der Spiegel melder at Soros nå vil at Vesten skal gi Ukraina 50 milliarder dollar, eller et tredjedels norsk statsbudsjett, for å unngå konkurs.

Det som må føyes til er at Soros har spekulert så mye i verdiløse ukrainske papirer at han sjøl risikerer å gå på en økonomisk stjernesmell hvis landet går konkurs. George Soros skriver i en nyttårsartikkel at Europa bør tillate seg større underskudd på statsregnskapene for å ruste opp til en krig mot Russland! Han oppfordrer til at EU må bruke skattebetalernes penger til å gi Ukraina en kreditt på 20 milliarder dollar – med løfte om mer  – for å sette landet i stand til å føre krig mot sin nabo i øst. Dette var i begynnelsen av januar. På to måneder er kravet fra Soros økt til 50 milliarder. Det kan vel kalles en form for vekst det også?

 

 

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

 1. «Ukraina har ikke nok valutareserver til å betale importen sin. ..
  …Og naturligvis har spekulanten George Soros vært ute igjen og krevd at Vesten skal pøse milliarder av sine skattepenger ned i det svarte hullet som er dagens Ukraina. «

  Det er jo dette som er en del av strategien til de som styrer verdensvalutaen.
  Ved at en nasjon er lurt til å ikke se at eget hjemmemarked er nasjonens viktigste marked, og/men at all produksjonen må sendes verden rund for å være lønnsom, mister det både økonomisk og politisk kontroll over eget land.
  Renter på «hjelp»/lån , og denne globalisme-butikken tilfaller bakmennene som styrer det økonomiske systemet.
  Det trenger ikke være 45% renter som dette mafia-lånet til Hellas . Det holder med et par prosent over indeks. Penger er kun tall, og renter er tall av tall. Men på finurlig vis sitter til slutt rente-bakmennene med både politisk kontroll, og kontroll over de materielle verdiene de ønsker i hver nasjon.
  Så kan de lage «dårlige tider» eller «gode tider» ( der alle må jobbe 24/7 og roper og kjemper om høyere lønninger og priser) , eller «økonomikriser» og/eller streik og klassekamp ( som legger ned produksjon og tømmer lagrene), som det passer disse bakmennene

 2. Uff a meg. Håper at denne galskapen og eskaleringen stopper snart. Før så hadde jeg en viss forståelse for USA som verdenspoliti, men jeg må innrømme at etter å ha fulgt med på Ukraina-konflikten så er jeg nå overbevist at eliten/oligarkene i USA kjører sitt eget egoistiske løp, og rett og slett driter i om det er fred eller ikke i Europa. Ser ut til at målet for USA-eliten er fullstendig verdensherredømme.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.