Ukraina bruker klasebomber mot sine landsmenn i øst

0

Det har kommet mange meldinger om at Ukraina har brukt klasevåpen på østfronten. Kiev-regimets sterkeste støttespiller, senator John McCain bekrefter nå dette, men har sin egen forklaring på hvorfor de gjør det:

mcCain klasebomber

Klasevåpen er forbudt etter den internasjonale Klaseammunisjonskonvensjonen, som Norge spilte en ledende rolle i å forhandle fram. Det skal bli spennende (vel ikke spennende) å se om Norge protesterer på Ukrainas bruk av klasevåpen.

Forrige artikkelAl-Qaeda, Saudi Arabia and Israel
Neste artikkelGå-sakte-aksjoner og trussel om lockout i USAs havner
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).