Al-Qaeda, Saudi Arabia and Israel

0

Robert Parry, journalisten som ble verdensberømt da han avslørte Iran-Contras affæren, skriver om forbindelsen mellom Al-Qaida, Saudi Arabia og Israel.

The disclosure that convicted al-Qaeda operative Zacarias Moussaoui has identified leading members of the Saudi government as financers of the terrorist network potentially reshapes how Americans will perceive events in the Middle East and creates a risk for Israel’s Likud government which has forged an unlikely alliance with some of these same Saudis.

According to a story in the New York Times on Wednesday, Moussaoui said in a prison deposition that he was directed in 1998 or 1999 by Qaeda leaders in Afghanistan to create a digital database of the group’s donors and that the list included Prince Turki al-Faisal, then Saudi intelligence chief; Prince Bandar bin Sultan, longtime Saudi ambassador to the United States; Prince al-Waleed bin Talal, a prominent billionaire investor; and many leading clerics.

(Dette er omtalt her på steigan.no i artikkelen – Det saudiske kongehuset sponser al-Qaida.)

Parry skriver videre:

And, like the Saudis, the Israelis have sided with the Sunni militants in Syria because the Israelis share the Saudi view that Iran and the so-called “Shiite crescent” – reaching from Tehran and Baghdad to Damascus and Beirut – is the greatest threat to their interests in the Middle East.

That shared concern has pushed Israel and Saudi Arabia into a de facto alliance, though the collaboration between Jerusalem and Riyadh has been mostly kept out of the public eye. Still, it has occasionally peeked out from under the covers as the two governments deploy their complementary assets – Saudi oil and money and Israeli political and media clout – in areas where they have mutual interests.

Les hele artikkelen her.

Det begynner å tegne seg et interessant bilde. Vår nære allierte Saudi Arabia sponser terrororganisasjoner som Den islamske staten, al-Qaida og sannsynligvis også Boko Haram. Og i hvert fall i Syria gjør de dette i forståelse med Israel.

(Hvordan kan jeg si «nære allierte»?

Da han ennå var statssekretær var Espen Barth Eide på statsbesøk i Saudi-Arabia. Han uttalte da:

– Norge og Saudi-Arabia har gode bilaterale relasjoner og sammenfallende posisjoner innenfor flere utenrikspolitiske områder, noe dette besøket har bekreftet, sier Eide. Videre synes det klart at det  finnes store muligheter for norsk næringsliv i Saudi-Arabia, ikke minst innenfor petroleumsbransjen, men også innen fornybar energi og energieffektivisering.

Dette var den rødgrønne regjeringas politikk, og det er ingenting som tyder på at den blå regjeringa er uenig i dette.)

Les: Gisseldramaet, ørkenkrigen og Vestens venner.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.